I går ble det kjent at Andreas Wabø slutter som administrerende direktør i Geelmuyden.Kiese. Nå er det klart at Tom Berntzen, som tidligere jobbet i GK, er ferdig som partner og eier i Corporate Communications, som han selv var med og startet og som han ledet i fire år. Det bekrefter Berntzen selv overfor Kampanje.

- Jeg har trukket meg ut, men jeg skal fortsette å samarbeide med Corporate Communications, forteller Berntzen til Kampanje.

Tom Berntzen, Geir Beitveit Bjørlo, Håkon Rønning og Petter Halvorsen brøt ut av Geelmuyden.Kiese i 2011 og startet eget selskap, Corporate Communications.

I mars kunne Kampanje melde at det var duket for et lederbytte i Corporate Communcations. Tom Berntzen (64) og Geir Beitveit Bjørlo (39), som hadde ledet byrået siden oppstarten i 2011, ble etterfulgt av to av byråets yngste partnere, Maria Melfald Tveten (31) og Ben Holan (34).

Les mer: Blir PR-bransjens yngste lederduo

- Hvorfor slutter du, Berntzen?

- Jeg har blitt såpass godt voksen at jeg vil jobbe mer med fag og og bruke mindre tid på administrasjon, budsjetter, strategi og slike ting framover. Jeg vil vil ha en friere rolle, rett og slett. Jeg har vært leder på veldig høyt plan i 25 år. Nå har jeg fått smaken på å jobbe mer med fag og vil vie meg til det, sier Berntzen til Kampanje.

Nest største eier - skal selge aksjene
Dermed valgte Berntzen å trekke seg, forteller han.

- Når man har vært med å bygge opp et selskap, kan man ikke være litt med og litt til stede. Enten er du med fullt og helt, eller så selger du deg ut og slutter. Dette er nok en beslutning som har vokst fram siden våren. Jeg er veldig stolt over det vi har bygd opp og skapt i Corparate Communications. Jeg forlater et godt selskap med en veldig dyktig stab, sier Berntzen, som fortsatt eier 23,7 prosent av selskapet. Geir Beiveit Bjørlo er største eier med 28 prosent av aksjene.

Berntzens post er ennå ikke blitt solgt til de øvrige aksjonærene.

- Jeg kommer til å gjøre det snart, forteller han.

- Corporate Communications er min baby
- Skal du tilbake til journalistikken, som du en gang forlot, eller skal du fortsatt jobbe kun med PR og kommunikasjon?

- Jeg mener det er to sider av samme sak. Jeg har en masse spennende kunder og kundeforholdene skal viderføres, blant annet i samarbeid med Corporate Communications. I tillegg vil jeg jobbe med helt nye kunder.  Jeg står mye friere nå og forhåpentligvis blir det også bedre for kundene. Jeg får mer tid og den skal jeg blant annet bruke på å skrive mer, svarer Berntzen.

- Du ender ikke opp i et annet PR-byrå etter en kort stund da?

-  Nei, nei! Hehe. Jeg skal ha det morsomt nå. Corporate Communications er min baby og jeg har fått være med på å bygge opp et selskap fra skratsj. Nå står det fjellstøtt, det synes jeg er veldig morsomt.

- Åremålet gikk ut
Berntzen gir overhodet ikke uttrykk for at hans avgang skyldes interne konflikter eller at den kan knyttes til lederskiftene i mars. Partner og daglig leder Maria Melfald Tveten svarer slik når Kampanje spør om det ligger noen form for dramatikk eller strid bak beslutningen om å bytte lederskap i mars og Berntzens beslutning om å forlate byrået nå:

- Tom har en lang lederkarriere bak seg, og i 2011 var han med på å starte opp Corporate Communications. Sammen med Geir Bjørlo ledet han selskapet fra oppstart, og senere på åremål som gikk ut i februar 2015. Da ble nye «managing partnere valgt», sier Tveten og fortsetter:

- Bakgrunnen for Toms beslutning om å slutte er at han ønsker en friere rolle, uten å være ansatt i selskapet, der han kan konsentrere seg om det faglige innen kommunikasjon, journalistikk og medier. Tom har derfor trådt ut av partnerskapet i Corporate Communications, men vi fortsetter samarbeidet - både med eksisterende og nye kunder, sier hun til Kampanje.

- Er det selskapets gjenværende aksjonærer som nå vil kjøpe hans aksjepost?

- Ja, men vi ønsker også å ha aksjer tilgjengelig for nye partnere. Selskapet går godt og vi er på jakt etter flere flinke folk. Noen er allerede på plass og vi kommer til å ansette flere i tiden som kommer, sier Tveten.

Hentet inn Steinfeld
Selskapet hadde byråinntekter på 22,2 millioner kroner i 2014, en vekst på 29 prosent sammenlignet med året før. Resultat før skatt endte på 4,6 millioner, en forbedring på 64 prosent.

Den tidligere NRK-profilen Hans-Wilhelm Steinfeld sluttet i NRK i fjor og meldte overgang til PR-bransjen og Corporate Communications. Der ble han gjenforent med sin tidligere NRK-sjef Tom Berntzen.

Les også: Rekordoverskudd for GK-utbrytere

Les også: Steinfeld til PR-bransjen

- Hans-Wilhelm Steinfeld er en meget dyktig journalist og kommunikator. Han er meget kunnskapsrik. Jeg kjenner ham godt fra før, og han har kvalifikasjoner som vi gjerne vil benytte oss av, sa Berntzen den gangen. 

Berntzen var nyhetsdirektør i NRK fra 1992 til 2001. Før den tid jobbet han i Dagsrevyen og Dagsnytt. Han har vært konserndirektør i Sponsor Service, leder av forbrukeravdelingen i Norges Automobilforbund, informasjonsdirektør i Norsk Rikstoto, direktør i fotballklubben Strømsgodset og rådgiver i Geelmuyden.Kiese.