Det er snart to år siden Viaplay kunngjorde at strømmetjenesten Viaplay hadde sikret seg rettighetene til en TV-serie basert på Abid Rajas selvbiografi «Min skyld».

I boka forteller Venstre-politiker og tidligere kulturminister Abid Raja om sin barndom og tøffe kamp. Dette var den aller mest solgte sakprosaboken både i 2021 og 2022 og det skal ha vært hard konkurranse om rettighetene.

I spissen for prosjektet stod Odd-Magnus «Odda» Williamson, som tok på seg jobben som manusforfatter, og stjerneregissør Per-Olav Sørensen. Det er Sørensens selskap The Global Ensemble Drama som skal produsere TV-serien.

Men bare et snaut år etter at nyheten ble offentliggjort ble Viaplay-ledelsen byttet ut og den ambisiøse satsingen på nordisk drama skrinlagt i en spektakulær redningsoperasjon.

I et intervju med Kampanje forteller Per-Olav Sørensen at Viaplay nå har trukket seg fra prosjektet.

- Så det prosjektet må finne et nytt hjem etter hvert, sier Sørensen.

Dette bekrefter pressekontakt Sebastian Flaten i Viaplay.

- Først og fremst må vi få si at «Min skyld» er et veldig spennende prosjekt og vi har full tiltro til at resultatet blir deretter. Dessverre ble det slik at det ikke lenger er et Viaplay-prosjekt, men vi ønsker prosjektet masse lykke til hos sitt fremtidige hjem, skriver han i en e-post til Kampanje.

Viaplay har som kjent lagt om innholdsstrategien etter fjorårets krise og satser nå i større grad på reality og underholdning, og i mindre grad på store dramaproduksjoner.