Søndag kveld hadde den tredje sesongen av «71 grader nord – team» premiere, og TVNorge kan juble over tidenes beste premieretall for den nye vrien av et av de lengstlevende realityprogrammene på norske TV-skjermer. Mandag melder kanalen at 284.000 seere fikk med seg den første episoden.

- Dette er helt strålende tall. «71 grader nord» har vært et flaggskip på TVNorge i snart 25, år og at det fortsetter å levere på et så høyt nivå, er intet mindre enn fantastisk, sier programdirektør i TVNorge og Warner Bros. Discovery, Magnus Vatn, i en pressemelding.

I årets utgave kjemper fire team om seieren og består av Martin Johnsrud Sundby og broren Sondre Sundby, Emil Gukild og Linnéa Myhre, Heidi Løke og søsteren Lise Løke og Hanna-Martine Slåttland Baller og Magan Gallery.

Under den første sesongen var det 264.000 seere som fikk med seg premieren og til slutt kunne se at Elisa Røtterud og Thomas Alsgaard sikret seieren. Fjorårets premiere fikk et fall fra debuten og ble stående på 228.000 seere. Den sesongen ble vunnet av Frank Løke og Rikke Isaksen.

Årets sesong hever seg fra fjorårets premiere og øker med 56.000 seere.

- Det er veldig gøy at seerne liker den nye vrien og det ser ikke ut til at deltakerne vi har med oss denne sesongen står noe tilbake for de som har vært med på oss på tur tidligere. De deler raust av oppturer og nedturer, gir alt i etappene og ikke minst byr på masse humor og godt humør, legger Vatn til.

I «71 grader nord – team» kjemper fire par på kryss og tvers gjennom norsk natur. Lagene konkurrerer mot hverandre på tid, og det laget som kommer først frem til det aller siste sjekkpunktet vinner. Den kommersielle seerandelen på gårdagens premiere lå på 29 prosent og TVNorge var største kanal i det tidsrommet, opplyser kanalen.

- Dette er en veldig god start på den spennende vårsesongen vi har foran oss på TVNorge, som fortsetter med premierer på «Alle mot alle» og «16 ukers helvete» allerede i kveld, sier Vatn.