- Det ble litt voldsomt, sier Berger, regnet som en av de store favorittene i finalen til helgen.

Etter å ha vunnet MGP i 2013 og plassert seg på 4. plass i Eurovision, var hun godt forberedt på sterke meninger om det meste fra engasjerte Eurovision-fans da hun gjorde comeback nå i 2024.

Hun sa ja til å være med før Israel-Gaza-konflikten eskalerte, men fikk debatten rundt rett i fanget - i likhet med de andre MGP-artistene - siden Israel stiller i Malmö. Berger sier til NTB at hun har undertegnet artistoppropet, selv om hun ikke har vært blant dem som har hevet stemmen utad.

- Jeg beundrer og forstår dem som bruker MGP-arenaen til å si noe. Vi artister har ikke fått noen munnkurv, vi får si det vi vil, og NRK har hele tiden orientert oss om standpunktene sine. Men jeg sliter litt med å gå hardt ut - da måtte jeg ha trukket meg om jeg skulle vinne.

Berger påpeker at MGP-artistene er kontraktsbundet og har et apparat rundt seg som gjør det vanskelig bare å trekke seg.

- Jeg tror stemmene våre er sterkest om vi, sammen med de andre skandinaviske artistene, kan samles rundt en uttalelse, at vi klarer å enes om et felles budskap. Jo flere som kan stå sammen, jo mindre vanskelig blir det for enkeltartistene. Det blir også farlig dersom kringkastere blir politiske. Jeg skulle ønske at norske politikere gjorde mer. NRK kan ikke være modigere enn dem, sier Berger, som mener den beste løsningen er at Israel trekker seg - også av hensyn til den artisten eller gruppen de sender dit.

- Det kommer til å bli svært ubehagelig for vedkommende i Malmö og uten tvil pipekonsert.