Mandag kveld slipper Premier League nyheten om at Sky, TNT Sports og BBC har kjøpt rettighetene til å vise kampene fra den øverste engelske fotballserien. Dermed har TVNorge- og HBO Max-eier Warner Bros. Discovery for første gang sikret seg retten til å vise kamper med storlag som Manchester City, Arsenal og Liverpool.

TNT Sports er det som tidligere var kjent som BT Sports, men i fjor ble kanalenslått sammen med Warner Bros. Discoverys lokale Eurosport-kanal. TNT Sports har delt rettighetene til å vise Premier League-kampene med Sky siden 2013, men da under BT Sports-navnet. 

Først i sommer ble det nye partnerskapet operativt med lanseringen av TNT Sports-merkevaren. 

- Det er utrolig spennende å fortsette å tilby fansen eksklusive Premier League-kamper de neste fem sesongene, sier toppsjefen for WBD Sports Europe, Andrew Georgiou, i en melding.

Les også:  TVNorge inn i samme mediefamilie som CNN og HBO Max: - Det venter mange tøffe tak

Fortsatt er det Sky som er storebror og som skal vise flest kamper, men TNT Sports vil i den nye avtale sende 52 kamper eksklusivt fra sesongen 2025/26 til 2028/29. Avtalen har ifølge Premier League en samlet verdi på 6,7 milliarder pund i inntekter over fireårsperioden» og summen tilsvarer over 91 milliarder norske kroner.

De samlede inntektene øker med fire prosent sammenlignet med forrige avtaleperiode.

- TNT Sports har raskt etablert seg som et førsteklasses tilbud for direktesendt sport, og Premier League er en viktig del av vår portefølje, som også inkluderer UEFA Champions League, UEFA Women's Champions League og UEFA Europa League og mye mer, fortsetter Georgiou.

Warner Bros. Discovery har også rettighetene til å vise de olympiske sommerleker som starter i 2024 i Paris.