I helgen stormet demonstranter fra gruppa «stopp oljeletinga» scenen under lørdagens sending av «Skal vi danse».  

Stormingen skjedde under gruppedansen til Aslak Maurstad og Alexandra Joner, ifølge TV 2

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl forteller Kampanje at de har hatt økt fokus på sikkerheten for årets sesong.

- På bakgrunn av liknende aksjoner, blant annet under den svenske versjonen av «Skal vi Danse», så har vi vært forberedt på at noe liknende kan skje i Norge, sier han. 

 - Vi skal ha en grundig evaluering av dette i etterkant. Så er det jo slik at publikum sitter helt inntil parketten og derfor er det vanskelig å sikre seg helt mot slike aksjoner, fortsetter Dahl. 

- Skjerper dere sikkerheten fremover?

- Lørdagens hendelse vil bli grundig evaluert. Da vil det være naturlig å vurdere om sikkerheten skal økes ytterligere.

Pressesjefen er lettet over at ingen ble skadet og at dansen gikk som normalt. 

- Samtidig er det viktig for oss å si at man setter seg i en potensiell farlig situasjon med å løpe inn i studio slik de gjorde på lørdag. Det er tunge kameraer som er i bevegelse og som potensielt kan gjøre stor skade på enkeltpersoner om de skulle treffe noen. Ser man på hendelsen i Sverige, så ble jo en av aksjonistene truffet hardt av et slikt kran-kamera, sier Dahl. 

- Skape debatt
Aksjonsgruppa «Stopp oljeletinga» har den siste tiden gjennomført flere demonstrasjoner i Oslo. Torsdag forrige uke sprayet de ned inngangspartiet til Olje- og energidepartementet i Oslo sentrum. Tidligere i høst stormet aksjonister fra gruppa banen da Norge møtte Georgia i EM-kvalifiseringen i fotball. I fjor forsøkte noen aktivister å lime seg fast til rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet.

Talsperson og demonstrant i aksjonsgruppa, Frida Steinbakk sier til Kampanje at de inntok dansegulvet for å skape debatt. 

- Vi er i en nødsituasjon med tanke på klimakrisen og trenger at alt fokuset rettes mot situasjonen vi er i, og der får vi oppmerksomhet, sier Steinbakk. 

Hun mener regjeringen forsvarer en livsfarlig politikk om å øke langsiktige investeringer i fossil energi og fortrenger fornybarinvesteringer.

- Vi marsjerte i Oslo fire dager på rad uten at dette skapte debatt og samtaler, så da så vi oss nødt til å oppsøke andre arenaer for å varsle om situasjonen og regjeringens farlige poltikk, legger Steinbakk til. 

- En nødsituasjon
- Hva har «Skal vi danse» å gjøre med klima og oljeleting? 

- «Skal vi danse» har ikke noe direkte å gjøre med klima eller olje, men klimaspørsmålet og oljeleting er ikke lenger bare et spørsmål for miljøbevegelsen, dette vil ramme oss alle om vi ikke handler nå, sier Steinbakk. 

Hun sier videre at hun har full forståelse for at stuntet skaper reaksjoner. 

- Det er ikke noe vi tar lett på å gjøre, men vi er i en nødsituasjon akkurat nå og trenger at alle snakker om dette. Danserne som er der har en stemme og en plattform til å heve og sette fokus på den største utfordringen i vår tid, når de ikke bruker plattformen sin, da er det slik vi benytter oss av den, legger hun til 

- Kommer dere til å storme andre TV-sendinger fremover?

- Det kan godt være. Så lenge regjeringen fortsetter sin farlige politikk er vi der ute for å minne folk på alvoret, avslutter Steinbakk.