Saken oppdateres. '

Torsdag møtes Kringkastingsrådet til første møte etter sommeren. Sekretær i Kringkastingsrådet Erik Skarrud skriver i en pressemelding at det har kommet nærmere 6.800 henvendelser til rådet siden forrige møte. 6.500 av disse klagene handler om den såkalte Acer-saken.

- Dette er dermed den mest påklagede saken i rådets historie, skriver Skarrud. 

-Hvilke unnskyldninger har dere for ikke å dekke saken om Acer som pågår i høyesterett nå! Dette er en sak som angår det norske folk, og jeg trodde deres plikt var og holde oss orientert, står det i én av de om lag 6.500 klagene. 

Andre saker som skal opp til behandling i rådet er rettssak mot politi Kongsberg og årsak til høyere strømpris på Sørvestlandet. 

Foruten klagebehandling skal kunstig oversetterstemme og NRKs dekning av krimfeltet også diskuteres. 

-Den robotstemmen som oversetter engelsk (og kanskje også norske dialekter) er helt forferdelig å høre på. Vær så snill å kutte ut denne. Når for eksempel en amerikaner blir intervjuet så legger denne robotstemmen seg på toppen. Veldig mange i Norge forstår engelsk, og vil høre det engelske klippet. Reporteren kan eventuelt gi en norsk oppsummering, skriver klageren.