I år sper NRK på den vanlige miksen av påskekrim med en dose Bollywood. For det siste året har serieskaper, Noman Mubashir, reist til alle landets kriker og kroker for å følge fem gifteklare par gjennom oppturer og nedturer helt frem til den store dagen. Kampanje har snakket med serieskaperen som forteller at meningen med serien er å vise ulike bryllupstradisjoner i Norge.
- Serien gir innblikk i en verden mange i Norge ikke kjenner til. Blant annet de overdådige bryllupslokalene som skjuler seg bak nedlagte lagerlokaler og butikker i Oslo-området og ikke minst alle de glitrende kjolene og smykkene som brudene bruker på den store dagen sin, sier Mubashir til Kampanje.
«Bryllupsfeber», som serien heter, har et rikt persongalleri og seerne kommer til å bli kjent med både indiske, samiske, arabiske, kurdiske, persiske og pakistanske bryllupstradisjoner.
- En av bryllupsplanleggerne er bare 18 år og utrolig ambisiøs, mens en av sminkørene i serien som leter etter drømmemannen ender opp med å gifte seg i slutten av serien, forteller Mubashir.
Han lover publikum billetter på første rad til alt av ekstravagante kjoler og ringer, frisør, lokaler, kake og alt som hører til.
Les også: Ny NRK-duo tar over Festen etter fasten
TV-programleder Noman Mubashir er klar med en ny NRK-serie denne uken.
Ifølge Mubashir har brudepar med røtter i Asia og Afrika, ofte andre behov enn etnisk norske par, derfor har en ny og voksende bryllupsindustri dukket opp de siste ti årene i Norge.
- De fleste indere og pakistanere i Norge inviterer gjerne 500 gjester. Da er det ikke nok plass i tradisjonelle norske hotell og de tilbyr heller ikke indisk mat, påpeker Mubashir.
I dag finnes det en rekke festlokaler skreddersydd for flerkulturelle bryllup. De har egne sminkører, blomsterdekoratører, interiørdesignere, fotografer, kokker og bryllupsplanleggere. Blant annet sitter mange asiatiske brudepar på en scene under bryllupet, mens norske par sitter langs en av bordene.
- Mange brudepar bruker dessuten veldig mye penger på bryllupene sine sammenlignet med norske bryllup og dermed sparer familiene penger hele livet. Det holder ikke med en hovedrett, men gjerne syv til åtte retter. For det er viktig at bryllupet er storslått og fargerikt, forteller serieskaperen.
- De siste årene har det dukket opp en del TV-serier om bryllup. Som «Ungkaren», «Gift ved første blikk» og «Jan Thomas søker drømmeprinsen», hvorfor trenger vi enda en serie om bryllup?
- Alle bryllupsserier i Norge har stort sett bare etniske, norske hovedpersoner. Nærmere 30 prosent av Norges befolkning har røtter i andre land, da er det viktig for NRK å gjenspeile virkeligheten der ute, sier Mubashir.
- Trenger en TV-serie som gjør oss glade
Han er veldig spent på responsen, og er ikke bekymret for konkurranse fra kanalens tradisjonelle påskeinnhold som fylles opp med krimserier på alle de største TV-kanalene.
- Påsken er generelt en god tid for TV-titting, og mange koser seg på hytta foran skjermen sammen med familien sin. Vi går gjennom en vanskelig tid. Det er krig i Ukraina, høye matpriser og strømpriser. Vinteren har vært usedvanlig lang og vi har hatt korona. Nå trenger vi en TV-serie som gjør oss glade, feststemte og rørt. Bryllup treffer stort sett alle aldersgrupper og de fleste blir rørt når de ser to personer som gifter seg, sier Mubashir.
Serien har premiere denne uken på NRK og skal vises både digitalt og lineært på NRK1 der premieren er satt til onsdag 5. april kl. 20.00.
- Dessuten er det snart bryllupssesong og tusener av par i Norge skal gifte seg i kirker, rådhus, templer og moskeer. Så denne serien er en god oppvarming til den store dagen i mange menneskers liv, sier han.
Bildet øverst er fra Dipshi og Aruns bryllup og fra venstre ser en Deepesh Sharma, Aira Sharma, Sakshi Sharma, Sunil Kumar Sharma, Ranju Sharma., brudeparet Dipshi og Arun, Gurwinder Singh Garcha, Manjit Kaur Hayer, Kiran Kaur Garcha, Robin Hundal, Avrinder Kaur Bajwa, Sanpreet Singh Garcha. Barna på stolen heter Aylin Kaur Garcha og Mahi Kaur Garcha.
Kommentér