Saken blir oppdatert.

Til høsten er «Norske talenter» tilbake på skjermen for første gang på fire år. Denne gangen er det ikke TV 2, men TVNorge som skal vise programmet. Programlederen er imidlertid ikke helt ny. Solveig Kloppen skal lede prorammet slik hun har gjort seks ganger tidligere.

- Da jeg fikk forespørselen om å lede «Norske talenter» for TVNorge, ble jeg så glad at jeg jublet høyt og klappet i hendene. Jeg simpelthen elsker dette programmet, og kan ikke vente med å komme i gang med forberedelsene og ikke minst til å møte og vise fram alle de fantastiske talentene som alltid dukker opp fra ingenting. Dette skal bli så bra, sier Solveig Kloppen i en pressemelding.

- Har større tro på andre programmer
«Norske talenter» har gått i ti sesonger på TV 2. Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 forklarer kanalbyttet med at de har prioritert andre konsepter.

- Vi har elsket «Norske talenter» og hatt det på skjermene i mange år. Nå har vi gått videre og finner på andre konsepter. Vi var klare over at Warner Bros. Discovery skulle ta over det og vi ønsker dem selvfølgelig lykke til, sier hun til Kampanje.

- Hvilke prioriteringer er det snakk om? 

- Vi fornyer oss og fant ut at det var på tide å ta en pause. Sånn er det med de store TV-formatene, de vandrer litt rundt. Vi har hatt stor glede av «Norske talenter» og vi synes det er et fint format, men i miksen vår nå hadde vi ikke behov for det. Vi har større tro på andre programmer. 

2019-sesongen av «Norske talenter» hadde et snitt på 353.000 seere på TV 2. Fire år tidligere var snittet på nesten 600.000.

- Helt rått
Hos Warner Bros. Discovery er begeistringen stor over å overta konseptet.

- Vi har sikret oss verdens kanskje aller kuleste talentkonkurranse, der alle slags folk kjemper mot hverandre i alle verdens kunster, og til å lede det har vi fått den beste og mest erfarne «Norske talenter»-programlederen i hele Norge. Det er helt rått, og vi gleder oss skikkelig til å presentere vår versjon av «Norske talenter» til høsten, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros Discovery i Norge. 

«Norske talenter» skal produseres av Fremantle. Hvem som skal sitte i dommerpanelet er ikke klart.