I en e-post til sine abonnenter onsdag ettermiddag forteller Aftenposten at avisen ikke vil komme ut på papir på søndager til neste år.

- Det siste året har en rekke kostnader knyttet til utgivelse av papiravis økt mye. Dette rammer oss særlig hardt på søndagene, ikke minst fordi distribusjonen er ekstra kostbar denne ukedagen, skriver avisen.

Søndagsutgaven vil imidlertid bestå som e-avis. Samtidig styrker Aftenposten lørdagsavisen med et nytt magasin som de fyller med quiz og kryssord.

- Det er krevende
Sjefredaktør Trine Eilertsen i Aftenposten forteller til Kampanje at de var nødt til å gjøre et betydelig kutt i møte med kostnadsveksten.

- Vi kutter søndagsavisen på papir og det skyldes jo at kostnadene er gått i været både på papir, energi og distribusjon. Det er krevende, og vi ser at skal vi fortsette å ha papiravis en god stund til så må vi gjøre dette litt tydelige grepet fremfor mange små grep. Men vi skal fortsatt ha e-avis og fortsetter med vår oppgraderte lørdagsavis slik at innholdspakken blir større. Vi håper og tror at vi får abonnentene med oss på dette, sier Eilertsen.

Aftenposten på søndager kjøres i dag ut kun på Østlandsområdet, slik at øvrige Aftenposten-abonnenter allerede har levd med dette tilbudet. Totalt så rammer kuttet rundt 80.000 abonnenter i Oslo og på Østlandet.

- Hvor mye vil dere spare på dette?

- Jeg vil ikke være konkret på dette, men det er noen titalls millioner kroner og vi gjør dette for at vi skal slippe å kutte i folk og innhold, sier Eilertsen. 

Tror fortsatt på papir
Aftenposten er den eneste avisen som har hatt distribusjon av papiravis på søndager til sine abonnenter.

- Vi var «last man standing», sier Aftenposten-redaktøren.

- Er det fare for noen andre papirutgivelser ellers i uka?

- Det er ingenting som vi ser nå som utgjør en trussel for det. Aftenposten skal fortsatt være landets største papiravis.