Så langt har det krigsherjede landet blitt dekket av ulike NRK-reportere på lengre reiser som har avløst hverandre. Nå blir denne strategien endret. Det kommer frem under NRKs «Nyhetsmorgen» på TV onsdag morgen. 

- NRKs dekning av Ukraina har vært et voldsomt kollektivt løft og helt nødvendig. Dette er den aller, aller viktigste saken vi jobber med, så ser vi at dette blir langvarig og at en korrespondent gir oss mulighet til å få kontinuitet i dekningen, sier utenriksredaktør i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, til NRK.

Mikkelsen forteller at utenriksdekningen til NRK i dag i stor grad hviler på et korrespondentnettverk. Nå ønsker de å utforske muligheten for å ha et fast team med fotograf og korrespondent permanent tilstede. 

- Så vi har bestemt oss for å opprette en midlertidig korrespondentstilling for 2023 for å dekke Ukraina, fortsetter han. 

Han opplyser samtidig at de fortsatt må se på sikkerhetsbildet og arbeidsbelastning for å sørge for at stillingen kan være bærekraftig over lengre tid.

- Det er ikke en journalist-jobb for hvem som helst, sier han.