Klubbleder Eirik Løkkemoen Bjerklund i Avisa Oslo forteller at mange umiddelbart ble veldig lei seg da nyheten om sjefredaktør Magne Storedals avgang ble kjent på allmøtet i dag.- På snaut to år har vi rukket å bli veldig glad i Magne som sjef. Vi respekterer han også som fagperson. Han er en stor del av at vi har fått et godt arbeidsmiljø og trives veldig godt på jobb. Det var flere som sa at de aldri har hatt en bedre sjef og da snakker vi om folk som har i hvert fall 20 år i yrket. Det er ingen som er glad for at Magne slutter, sier han. 

- Det føles litt uvirkelig, sier journalist Karl Martin Jakobsen.

Les også: Tidligere Avisa Oslo-redaktør til Kampanje: - Var ikke ønsket med videre

- Ikke registrert uenighetJournalistene er samstemte i at informasjonsflyten fra Amedia ikke har vært optimal.- Vi skulle ønske vi var godt forberedt på sånne beskjeder fordi Magne har vært så viktig for avisa og oss som enkeltmennesker. Det er vondt å vite at han ikke skal være redaktøren vår, sier Jacobsen.- Vi har ikke registrert at det har vært uenighet om hvilken linje vi legger oss på og hvordan redaksjonen jobber. Da blir det desto mer overraskende, sier Bjerklund.

Les også: Ny styreleder i Avisa Oslo utelukker ikke kutt: - Vi må få kontroll på driften- Ikke det vi har vært opptatt av i dag
Journalistene forteller at økonomien til Avisa Oslo ble et tema på allmøtet i dag, men kutt har ikke vært på agendaen.- Det er ikke det vi har vært opptatt av i dag, sier klubblederen.

Slik Kampanje skrev i en tidligere sak utelukket nemlig ikke ny styreleder i Avisa Oslo, Morten Nilsen, kutt i avisen som hadde en abonnementsbase på rundt 8.000 abonnenter, samtidig som de hadde en kostnadsside på over 60 millioner kroner i fjor.

- Kan det bli aktuelt å kutte i Avisa Oslo får å nå en sunn økonomi?

- Det kan vi ikke kommentere i media. Budsjettprosessen vil vise hva som må til for å klare det.
 
- Grunnlagt i «hurten og sturten»
Selv om dagens nyheter kom overraskende og fort på de ansatte i Avisa Oslo, så er de klare på at deres nye sjef, Kristin Stoltenberg, skal bli tatt imot på en god måte når hun tar over avisen på tirsdag.
 
- Hvordan blir det å omstille seg til ny sjef i morgen?- Det blir rart, men hele Avisa Oslo er grunnlagt kjapt og i «hurten og sturten». Vi har taklet lockdown og jeg tror vi kommer til å takle dette. Vi gleder oss til å møte Kristin. Vi kan ikke gjøre annet enn å forholde til sjefen vi har. Hun skal få kjenne på at vi er fine folk.
 
 
Redaksjonen i Avisa Oslo skriver i en uttalelse at Amedia burde sett på andre muligheter før de gikk så langt som å bytte ut redaktøren.