Gander er i dag utviklingsredaktør hos distriktsdivisjonen i NRK, men tiltrer stillingen i Stiftelsen Tinius i løpet av høsten.

- Vi i Stiftelsen Tinius ønsker å styrke oss og bli en mer tydelig medieeier med vekt på de redaksjonelle mediene. Derfor er vi glade for å få Gander med på laget. Han er svært kompetent med bred redaksjonell erfaring og innsikt. Han kjenner også Schibsted godt. Fremover blir det stadig viktigere å nå ut i samfunnet med kvalitetssikret informasjon og det er blant områdene vi satser på, sier styreleder i Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde.

Gander har tidligere arbeidet både som journalist, nyhetsleder og nettredaktør i Schibsted-mediene VG og Aftenposten. 

- Stiftelsens formål er å sikre gode rammebetingelser for kvalitetsjournalistikk. De ønsker å være en medieeier i verdensklasse. Det har jeg lyst til å bidra til. Min oppgave skal være å bringe inn kunnskap og forståelse om medieutviklingen innenfor marked, teknologi og mediebruk for å styrke de frie redaktørstyrte medier generelt, og Schibsted-mediehusene spesielt. På bakgrunn av dette skal vi iverksette og støtte prosjekter innenfor stiftelsens formål og ambisjoner, sier Gander.

I tillegg til sin journalistiske erfaring har Gander hatt flere lederroller i NRK. I tillegg til dagens stilling som utviklingsredaktør hos distriktsdivisjonen, så har han vært frontredaktør, nettsjef og redaktør for dokumentar- og samfunnsavdelingen. 

- Årene på Marienlyst har vært så fine og lærerike. NRK er et åpent, profesjonelt hus med mange dyktige folk. Jeg har fått delta i ledelsen av det strategiske og operative arbeidet med å ta allmennkringkasteren inn i en mobil- og strømmesentrisk, valgbar verden. Jeg har også hatt ansvar for NRKs fordypende og undersøkende journalistiske prosjekter på alle plattformer. Alle disse erfaringene tar jeg med meg videre til Stiftelsen Tinius, sier Gander.

Stiftelsen Tinius kontrollerer den største eierposten i Schibsted via selskapet Blommenholm Industrier.