Det skriver VG onsdag morgen.

- Nå har NRK fått en ny kringkastingssjef, og vi tenker tiden da er inne for å ta et ordentlig oppgjør med deres praksis når det kommer til bruk av midlertidige ansatte, sier Aps stortingsrepresentant Tuva Moflag til VG.

I våres gikk Thor Gjermund Eriksen av som NRK-sjef, tre år før hans  åremål utløp, og omtrent ni år etter at han tiltrådte stillingen i 2013. Nå er det hans etterfølger Vibeke Fürst Haugen som må stå skolerett når Aps stortingspolitikere lar høre fra seg. 

Les også: Thor Gjermund Eriksen blir ny sjef i Norsk Tipping

På VGs spørsmål om hva hennes beskjed er til den nye kringsastingssjefen, svarer Moflag kontakt:

- Rydd opp! Vi har siden vi gikk inn i regjering varslet en storrengjøring i arbeidslivet. Nå står NRK for tur, legger hun til.

Ifølge Medier 24 hadde NRK ved utgangen av 2021 til sammen 175 vikar-årsverk i tillegg til like mange midlertidig prosjektansatte.

Kringskastingssjef Vibeke Fürst Haugen har ikke ønsket å stille til intervju med VG. NRKs HR- og organisasjonsdirektør Olav Peter Hypher har derimot sendt VG en epost hvor de svarer:

- Vi er uenige i denne fremstillingen av NRKs praksis. Derfor ønsker Kringkastingssjefen og jeg å invitere stortingsrepresentantene til en samtale om dette slik at vi får en anledning til å belyse saken nærmere.

Les også: Dette sier konkurrentene om den nye NRK-sjefen: - Veldig sterk strategisk