Saken oppdateres. 

I morgen, torsdag 21. april,  avholdes det igjen møte i Kringkastingsrådet. Totalt har det kommet 141 henvendelser siden forrige møte.

20 av klagene dreier seg om nyhetsdekningen og omtalen av krigen i Ukraina. Klagene dreier seg ikke om ett aspekt ved nyhetsdekningen, men flere. 

- Det er ganske forskjellig hva de ulike skriver om. 20 er ikke noe høyt tall på nyhetsdekningen, synes jeg. I hvert fall ikke med tanke på hvor stor del av nyhetsbildet dette er og har vært de siste ukene, sier rådssekretær Erik Skarrud til Kampanje. 

Skarrud sier også til Kampanje at det nå har kommet inn tre klager på at journalist Sidsel Wolds kalte karikaturstriden i 2015 for en «lærepenge» for Vesten under en nyhetsending søndag. Denne saken skal ikke diskuteres under møtet i morgen. 

Les også: Kringkastingsrådet splittet om NRKs «Londongrad»-reportasje: - Fordummende

Flere Nytt på Nytt-klager
Siden forrige møte er det også kommet inn ytterligere 30 klager på omtale og vitsing om krigen i Ukraina i humorprogrammet «Nytt på Nytt». Under forrige rådmøte var Nytt på Nytt-prosjektleder Kjetil Kooyman tilstede for å redegjøre for redaksjonens valg. Han sa da at han var grunnleggende uenig med premisset i klagene.

- Krig er ikke for alvorlig til å spøke med. Krig er for alvorlig til å ikke spøke med, sa han da. 

Prosjektlederen tok selvkritikk på et punkt, og det var at det ikke var kommet inn nok klager.

- Det er åpenbart altfor få. Vi lover å brette opp ermene, rette ryggen og være enda skarpere og morsommere om krigen i fortsettelsen. Ikke fordi vi ikke har respekt for grensene i humor og satiren, men fordi vi har respekt for grunnen til at vi lager «Nytt på nytt», sier Kooyman.

Han fikk bred støtte i rådet. 

Disse sakene skal diskuteres i morgen: 

  • Feiring av kvenfolkets dag 
  • Stengt kommentarfelt på Facebook 
  • Omtale av russere 
  • Omtale av Ukraina-krigen 
  • Podkast-tilgjengelighet