Sak nummer to på det nye Kringkastinsgrådets agenda, etter Dagsrevyens mye omtalte CV-glipp, er Kringkastingsorkesterets julekonsert. 

Bandet 9 grader nord ble nemlig utsatt for sterk kritikk etter å ha fjernet kristent innhold fra sin fremføring av av «Tenn lys» under fjorårets julekonsert. NRK endte opp med å beklage og å slette klippet fra NRKs nett-TV, og over hundre personer klaget på innslaget til Kringkastingsrådet. 

Tidligere rådsmedlem Vebjørn Selbekk, som også er redaktør i den kristne avisa Dagen, gikk hardt ut mot NRK og mot 9 grader nords opptreden. Han kalte omskrivingen både smak- og respektløst overfor låtens opphavsmann, og skrev at den mest sannsynligvis var i strid med Åndsverksloven. 

Selbekk mente det var riktig av NRK å slette innslaget. 

- Her er det gjort en grov feil ved at man ikke har avklart med rettighetshaveren at man endrer utrykket og teksten i en salme. Det at NRK nå sletter innslaget vitner om at de tar dette seriøst. De bør de også gjøre når de har gjort en så stor feil, sa han til Kampanje.

CV-glippen har blitt klaget inn 37 ganger, mens KORKs julekonsert har blitt klaget inn 106 ganger. 

Les også: Nytt Kringkastingsråd slakter NRKs CV-glipp: - Kjøper ikke forklaringen

- Det var en glipp
Redaksjonssjef og orkestersjef Rolf Lennart Stensø møtte opp i Kringkastingsrådet for å forklare bakgrunnen for episoden. Dette førte til to diskusjoner i kringkastingsrådet. En om opphavsrett og en om den kristne kulturen.

Diskusjonen om opphavsrett ble imidlertid lagt død tidlig da de var bred enighet om at prest og låtskriver av «Tenn lys», Eyvind Skeie, burde vært informert om at teksten kom til å bli endret. Dette er ansett som et brudd på åndsverkloven, hvilket er grunnen til at innslaget ble fjernet fra NRKs nettspiller.

- Vi har beklaget overfor Skeie. Det er i utgangspunktet artistens ansvar, men vi skulle sjekket det vi også, det var en glipp, sier Stensø.

Les også: NRK beklager og sletter opptreden fra julekonsert: - Respektløst og tonedøvt

- Har rett til å stille spørsmål
Diskusjonen om den kristne kulturen ble det imidlertid tatt flere runder på i kringkastingsrådet.Jurist og Frp-politiker Jøran Kallmyr innledet diskusjonen.