Billettsalget på 174.970 er ikke bare ny rekord for en Spider-Man-film på norske kinoer. Det er nesten en dobling fra forrige rekord på 90.134 som ble satt av «Spider-Man Homecoming» i 2017.

«Spider-Man No Way Home» skulle egentlig hatt premiere i desember 2021, men den norske lanseringen ble utsatt én måned da regjeringen innførte nye publikumsbegrensinger for å bremse spredningen av omikronvarianten.

– Forhåndssalget ga oss en pekepinn på at dette ville bli en bra premierehelg. Tross begrensninger på 200 i salene, var det solgt rundt 100 000 billetter i forkant. Vi trengte virkelig Spider-Man og gode besøkstall nå, sier markedssjef Christer Solberg i Media Direct Norge i en pressemelding.

Media Direct Norge eies av Nordisk Film.

Ifølge Mediebyråforeningen kjøpte norske mediebyråer kinoreklame for 82 millioner kroner i 2021. Selv om det er en vekst på 37 prosent fra året før, er det langt opp til omsetningen bransjen hadde før koronapandemien.

- Vi har hatt et svært vanskelig 2020, og nesten like tøft 2021 på grunn av pandemien. Vi fikk en liten trøkk med nye restriksjoner før jul, etter et fantastisk fjerde kvartal i 2021. Så det smaker godt med en positiv nyhet som publikumstallene på premierehelgen med Spider-Man representerer, Solberg.

Han mener det er grunn til å være optimistisk med tanke på resten av året.

- Etterspørselen har vært stigende og god i flere måneder, men på grunn av begrensninger fra midten av desember, har vi ikke levert det antall kinobesøk som vi normalt ville ha gjort. Med helgens besøkstall ser det virkelig ut til at vi vil levere kinobesøkende igjen i tiden fremover.

Ifølge Kantar ble det solgt 5,7 millioner kinobilletter i 2021, mot 4,8 millioner året før. I 2019 ble det solgt 11,3 millioner kinobilletter her til lands. Markedssjefen i Media Direct Norge regner med å selge over ti millioner billetter i 2022.