Saken oppdateres

Discovery og TV 2 har inngått en distribusjonsavtale om sendinger fra Eliteserien og OBOS-ligaen kommende sesong. Dermed vil de to øverste fotballigaene i Norge for første gang være tilgjengelige både på Discovery+ og i TV 2 Play Total i tillegg til MAX, Eurosport Norge og Eurosports eventkanaler via norske TV-distributører.

- Vi har inngått en distribusjonsavtale med TV 2, tilsvarende det vi har med andre norske distributører. Det betyr at alle kampene i årets sesong vil være tilgjengelig på Discovery+, Discoverys lineære kanaler hos flere norske distributører, og nå også som en del av TV 2s premium fotballprodukt, TV 2 Play Total, sier Espen Skoland, leder for Discovery i Norge. 

Skoland sier «dette er en veldig god løsning både for oss, TV 2 og norsk fotball.»

- Det er en veldig fin måte å avslutte rettighetsperioden på. Vårt mål er at interessen for norsk fotball skal vokse ytterligere i året som kommer, sier han.

Les også: TV 2 blir seriemester i norsk fotball - overtar rettighetene fra Discovery for 4,5 milliarder

Årets fotballsesong er den siste i en større rettighetsavtale Discovery har med norsk fotball. Fra og med 2023 tar TV 2 over rettighetene og seks år frem i tid. TV 2 betalte 4,5 milliarder kroner for rettighetene før jul i 2020.  TV 2-sjef Olav T. Sandnes mener den nye avtalen vil gi norsk fotball et sterkt utstillingsvindu. 

- Dette er en spennende avtale for TV 2, som gir oss muligheten til å vise norsk fotball fra de to øverste divisjonene ett år før vi selv overtar rettighetene. Sendingene fra Eliteserien blir distribuert gjennom TV 2 Play Total, som også inneholder blant annet hele Champions League, hele den spanske La Liga og Premier League. En distribusjonsavtale med Discovery gjør oss i stand til å gi norsk fotball et enda sterkere utstillingsvindu. Når vi legger til at TV 2 skal sende EM i fotball for kvinner, VM i fotball for herrene og alle Norges landskamper i 2022, har vi mye å tilby norske fotballfans i året som kommer, sier Olav T. Sandnes.