For ikke mange månedene siden ble sommer-OL i Tokyo arrangert og sendt av Discovery i Norge. Om kun et par måneder står mediekonsernet nok en gang klare med OL. Denne gangen i minusgrader fra Beijing.

- OL er noe av det kjekkeste vi har. Da er det to-tre uker hvor du føler at du er inne i en boble og hele Norge ser på hvem vi er. Det er derfor vi jobber i denne bransjen. For å være i søkelyset og for å underholde folk. Og OL er kanskje noe av det mest underholdene du får på TV, sier Espen Skoland.

Under sommer-OL var det imidlertid ikke kun gode tilbakemeldinger fra et underholdt publikum. Skoland og Discovery måtte gjennom en seerstorm da de ved flere anledninger la øvelser med norsk innslag eksklusivt på Discovery+ på nett og ikke sendt lineært.

Les mer: Protest-storm mot Discoverys strømmevalg før OL-finale

- Det var en bekreftelse
- For ikke lenge siden var det et OL i Tokyo. Der ble det en liten seerstorm da noen av øvelsene gikk kun på Discovery+. Har dere lært noe av det?

- Ja, absolutt. Og det gjør man hele tiden. Det var likevel en bekreftelse på hvor mye OL betyr for folk. Også er vi i en medievirkelighet der hvor vaner endres litt. Og da tester vi ut litt forskjellige ting. Nå publiserte vi enkelte av de store øvelsene, ikke bak betalingsmur, men gratis på Discovery+. Det fikk vi høre, kanskje fortjent i noen sammenhenger, for vi kommuniserte det ganske sent, sier Skoland.

Han forteller nå at de skal sende over 20 timer OL hver dag på TVNorge.

- Vi kommer til å legge alt av øvelser ut gratis for nye kunder på Discovery+, som vi gjorde i sommer. Også er det sånn at vi er ikke helt ferdige med å legge opp sendeskjemaet. Men så er det alltid sånn med OL at uansett hvordan vi planlegger, så kommer det endringer, sier han og forklarer at det kan komme av vær og vind i OL-byen.

- Noen ganger går det parallelle øvelser, der vi kanskje kan ta gull i tre forskjellige øvelser, da må noen øvelser ligge digitalt, mens andre sendes lineært. Men vi vil prøve å sendt de aller fleste store øvelsene på TVNorge. Målet er å nå ut til så mange som mulig. Så håper vi at folk vender seg til nye vaner, og noen ganger pusher vi på for at det skal skje raskere, legger Skoland til.

Håper på milliontall
Skoland håper erfaringene de tar med seg fra de tidligere OL-ene gjør dem bedre skodd til vinter-OL i februar.

- Glir OL bedre og bedre for hver gang som går?

- Jeg sulle ønske jeg kunne si ja, men det er alltid noen utfordringer man ikke ser som TV-seer, sier han og legger til:

- Vi tror ikke det kommer til å gå smertefritt, det er alltid noe som kan gå galt, men nå har vi med oss masse erfaring til å håndtere det, sier han.

- Hvor mange seere håper du på?

- Vi hadde milliontall i Pyeongchang. Jeg håper vi ser det igjen. Så hadde vi faktisk, på de aller største øvelsene, så hadde vi seerandeler på over 90 prosent. Det ble lagt merke til langt over våre landegrenser i vårt store Disocvery-system så har det aldri skjedd før at man ser seerandeler på over 90 prosent. Så det var ganske spesielt og unikt, sier Skoland.

- Feelgood TV
OL varer fra 4. februar til 20. februar 2022. Og det er over 800 timer sport som skal sendes på lufta i løpet av tidsrommet.

Studiovert Carsten Skjelbreid satt i studio også under Tokyo-lekene i sommer. Han håper analyse-biten av sendingene sitter når de skal på lufta.

- Det blir litt annerledes neste år fordi det oppsummeringsprogrammet vi har hatt nå er borte, så vi går rett på en oppsummering av dagen. Jeg har så lyst til å bare få til det at man ikke bare viser at de vant, men også hvorfor de vant. At det er litt mer analyser, aktuelle gjester som kan forklare hvorfor den og den vant den og den distansen, eller hvorfor man ikke vant, sier Skjelbreid.

- Det er egentlig et feelgood TV-program. Så håper jeg vi får til den tekniske løsningen vi ønsker ved å ha med oss utøvere på en eller annen måte med i den sendingen, selv om de er i Beijing, sier Skjelbreid.