TV 2-programleder Solveig Kloppen (50) gir seg i TV 2. Det bekrefter TV 2 overfor Se og Hør.

- Solveig har en helt spesiell plass i våre TV 2-hjerter, for hun har virkelig gjort det meste som kan gjøres av en programleder i årene hun har vært hos oss. Hun har ledet de største talentshowene, hun har bydd på seg selv og eget liv i dokumentarserier og hun har invitert hele Norge hjem til seg. Vi har stor forståelse for at Solveig nå har lyst på nye utfordringer og ønsker henne all mulig hell og lykke på veien videre, sier programredaktør Kathrine Haldorsen fra TV 2 til kjendismagasinet.

Helt slutt blir det imidlertid ikke, for Kloppen blir fortsatt å se på TV 2 en stund fremover. 

- Samtidig er vi veldig glade for at Solveig skal fortsette med å lage «En del av meg» på TV 2, og at vi derfor kommer til å se henne hos oss en god stund fremover. Det er vi veldig glad for, sier Haldorsen. 

Kloppen har i mange år vært en av TV-kanalens mest profilerte programledere, og var først å se i «Idol» i 2004. I senere år har hun ledet program som «Norske Talenter» og «En kveld hos Kloppen».

Men det startet altså hos konkurrenten TVNorge eller Discovery. Kloppen ledet «Mandagsklubben» på TVNorge i 2000, før hun gikk til TV 2. Nå vender hun tilbake til kanalen.

Discoverys programdirektør, Magnus Vatn, er svært glad for å få Solveig Kloppen i programlederstallen.

- Solveig er en av de dyktigste, mest erfarne, best likte og definitivt mest hyggelige menneskene som finnes i vår bransje. Det er stor stas for oss i Discovery at hun har lyst til å bli med laget vårt. Solveig er også veldig anvendelig, hun kan bidra på veldig mange forskjellige vis, så det skal bli skikkelig spennende å sette seg ned med henne og planlegge fremtidige prosjekter, sier Vatn til TV 2.no