Gårsdagens utgave av «Debatten» fikk stor oppmerksomhet og mye kritikk allerede før sendingen hadde startet fordi programleder Fredrik Solvang hadde invitert reality-kjendisene Svein Østvik, bedre kjent som Charter-Svein, og Leif Einar Lothe, kjent som Lothepus, for å diskutere koronakrisen og smittevernstiltak.

«Kva er dette for noko tull? Eg kan nesten ikkje tenkje meg ein debatt vi har mindre bruk for» skrev politisk kommentator i Bergens Tidende, Jens Kihl ifølge VG.

Nå viser tall fra Kantars TV-måling at sendingen hadde et snitt på 538.000 seere og en markedsandel på 50 prosent på lineær-TV. Det er nesten 100.000 over snittet til «Debatten» så langt i år, som er på 448.000.

Fem av årets sendinger har hatt flere seere, men ingen sendinger har hatt en høyere andel. Snittet er på 37 prosent så langt i år.

Sendingen er også sett 37.000 på NRKs strømmetjeneste, og der er den kun slått av sendingen med Melodi Grand Prix-vinner Tix og hans oppgjør med Dagbladet-anmelder Anders Grønneberg.

Selv om mange var skeptiske til innholdet i programmet, har ikke debatten mellom Charter-Svein og Lothepus utløst en klagestorm til Kringkastingsrådet. Foreløpig har det kommet én klage, opplyser spesialrådgiver Erik Skarrud i NRK overfor Kampanje.

- Debatten må ikke reduseres til en krangel mellom reality-kjendiser. Lothepus og Charter-Svein bør ikke møtes i Debatten. Det er lavmål, skriver klageren.

Redaktør i NRKs nyhetsdivisjon Knut Magnus Berge, sier til VG at han er fornøyd med sendingen.

- Dette var en sending som tok utgangspunkt i at det lille mindretallet som er skeptisk til myndighetenes håndtering er økende. Vi ville lage en folkeopplysende sending med det utgangspunktet, og trengte noen til å målbære den skepsisen, og noen som motsa den. Derfor inviterte vi de to.