I fjor sommer bestilte TV 2 en ny sesong av «Toll», som viser innsiden av Tolletaten. «Toll» er den største suksessen på TV 2 Zebra de siste tre årene, og nå er TV 2 klare for å slippe sesong to.

Les også: TV 2 bestiller ny «Toll»

- I serien får Tolletaten vist fram samfunnsoppdraget og den fantastiske innsatsen våre ansatte gjør hver dag. Prosjektet har vist oss at åpenhet verdsettes av både publikum og egen organisasjon, sier Kim Gulbrandsen, kommunikasjonsdirektør i Tolletaten.

- Sjeldent innblikk
TV-serien som produseres av Novemberfilm på oppdrag av TV 2 overrasket alle med sin popularitet da den ble lansert våren 2020, med over 600.000 seere i snitt per episode. 

- «Toll» har gitt et sjeldent innblikk i hverdagen til en yrkesgruppe som de fleste av oss ikke kjente så mye til fra før, men som viste seg å by på et enormt spenn, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

- Vi har fått tatt del i alt fra avsløringer av hardbarkede kriminelle smuglere, til håndtering av mer eller mindre uvitende småsmuglere og videre til alle de utrolige tingene av både lovlig og ulovlig karakter folk får tilsendt i post fra utlandet. I tillegg bød menneskene i Tolletaten på både seg selv og arbeidsoppgavene på en måte som gjorde at seerne samlet seg om serien, fortsetter Haldorsen.

Les også: Tror TV 2 fortsetter med Senkveld - disse kan erstatte Stian Blipp

- Skurkene blir kreative
Novemberfilm har produsert 21 episoder for TV 2 i det som nå blir sesong to. I tillegg til kjente fjes fra første sesong, blir seerne introdusert for nye tollsteder og ansatte i Tolletaten denne våren.

- Vi er utrolig glade over å få vist frem tollerne og arbeidshverdagen i Tolletaten gjennom en krevende koronatid. Serien rommer alt fra fine møter mellom mennesker, misforståelser og uvitenhet til løgn. Vi kan love minst like mange spennende beslag i årets sesong – alltid like fascinerende dårlig eller profesjonelt kamuflert, sier Edda Grjotheim, produsent for serien i Novemberfilm.

- I årets sesong får også seerne et innblikk i hvordan skurkene blir mer kreative når grensene stenger ned. Vi må takke for den eksklusive tilgangen vi har fått til tollerne, jobben og beslagene de har gjort gjennom året som har gått, fortsetter Grjotheim.

«Toll» sesong 2 har premiere mandag 1. mars på TV 2 Sumo og TV 2 Zebra. Tre nye episoder vil bli tilgjengelig for seerne hver uke.

Les også: TV 2 og NRK har bedt fifa om svar etter nye skrekk-tall: - Rystende