Regjeringen hadde tirsdag varslet nye nasjonale tiltak for å håndtere den økende koronasmitten i landet de siste ukene. Da Erna Solberg inntok talerstolen på Stortinget for å redegjøre for håndteringen av pandemien, var beskjeden imidlertid at de ikke ville innføre noen nye nasjonale tiltak nå.
Kontrabeskjeden kom to dager etter at hun i en tale for å markeere ettårsdagen for koronakrisen, forberedte befolkningen på nye tøffe tak.
SV-leder Audun Lysbakken er kritisk til kommunikasjonsstrategien regjeringen har lagt seg på.
- På søndag holdt Erna Solberg tale til nasjonen for å varsle tiltak på tirsdag. På tirsdag holder hun redegjørelse for Stortinget for å varsle at tiltak kan komme senere. Regjeringen må begrense ordmengden, så folk fortsatt lytter når de viktige ordene kommer, sier han til TV 2.
Meldte feil
NRK klarte ikke å henge helt med på talen fra Solberg tirsdag. Mediehuset meldte i en kort periode at regjeringen innførte nasjonal skjenkestopp, før de måtte rette opp til at nasjonal sjenkestopp er ett av flere mulige tiltak som kan være aktuelle dersom smitten ikke går ned.
- Vi misforstod en internbeskjed under Ernas tale, og fikk ikke med oss forbeholdet i en pushmelding. Dette rettet vi opp raskt, sier NRK-redaktør Espen Olsen Langfeldt til Kampanje.
Det samme gjorde Dagbladet, forteller nyhetsredaktør Frode Hansen.
- Vi misforstod en beskjed, men rettet raskt opp, sier han.
Daglig leder i PR-byrået Trigger, Bente Kvam Kristoffersen, mener misnøyen viser at regjeringen står i en veldig vanskelig situasjon nå.
Det resulterer i at budskapet blir noe «ullent», mener Trigger-sjefen.
- Har gått inflasjon
- Jeg tror vi alle er litt slitne og lunta er litt kortere, men jeg synes det er gått inflasjon i pressekonferanser når man ikke har noe mer å komme med. Det er også litt irriterende å bli snakket til som om man er i barnehagealder. Det synes jeg den siste talen bar preg av. Det er utrolig viktig med god kommunikasjon, og det har aldri vært viktigere. Men det er også viktig å bruke de arenaene på riktig måte, og ikke rope for å rope, sier Larsen, som er Managing Partner i Hammer & Hanborg.
Hun mener kommunikasjonen bærer preg av at også politikerne er slitne.
- Det har vært utrolig mye bra kommunikasjon gjennom koronakrisen, men nå vi er vi over i en fase hvor vi stiller høyere krav. De har hatt et år på å komme opp i marsjfart. Jeg savner tydelighet og handlekraftighet. Vi vet at vi må vaske hendene, bruke munnbind, holde avstand og ikke ha sosial kontakt. Vi trenger noe mer for å holde ut de neste månedene.
Kommentér