De siste månedene har en rekke meglerhus kuttet kursmålet i Schibsted-aksjen. Meglerhusene DNB Markets og SEB nedjusterte kursmålene fra 400 kroner per aksje til henholdsvis 380 og 365 kroner per aksje, Carnegie har derimot et kursmål på 532 kroner per aksje for Schibsted, skriver Finansavisen.

- Både Schibsted og Adevinta ble litt «triggerløse» i andre halvår 2020, og i fraværet av positive katalysatorer var det mange negative småting som preget nyhetsbildet. Vi tror nyhetsbildet snur i år, der ferdiggjøringen av Adevintas eBay-kjøp blir det første – av flere – triggere, sier analytiker Eirik Rafdal i Carnegie til avisen.

Han sier han har mest tro på rubrikktjenestene i Nordic Marketplaces, og enkelte av initiativene i Schibsted Next.

- Vi mener Schibsted jevnt over er i en sterk posisjon til å kapitalisere på ulike digitalisering- og konsumtrender, sier han.

Schibsted-aksjen har falt som en stein over de siste fire månedene. Fra toppen i oktober er aksjen ned over 20 prosent.