NRK har startet planleggingen av «Melodi Grand Prix» for neste år i det kanalen kaller «en MGP-sesong som blir større og kanskje også viktigere enn noen gang.»

De som skal lede TV-seerne gjennom neste års MGP-sesong er som ifjor Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase og Kåre Magnus Bergh og som tidligere år blir det også neste år delfinaler slik de ble innført under MGPs sekstiårsjubileum. Den første av fem delfinaler er allerede lørdag 16. januar.

Les også: NRK knuste TV 2 med Melodi Grand Prix

Deretter går det slag i slag hver lørdag fram til Norges representant i Eurovision Song Contest skal utropes under den store Norske finalen 20. februar.

- Vi bobler over av lykke og glede, for vi er så gira over å være vertskap igjen for MGP. Og vi tre elsker å jobbe sammen! Vi har fått sniklytte på ade fleste låtene og synes det er bedre enn noensinne og gleder oss vilt til å dele musikken og artistene med det norske folk, sier Ingrid Gjessing Linhave på vegne av programledertrioen.

I år var det Ulrikke Brandstorp som gikk til topps med låten «Attention» og skuffelsen var dermed stor da den store internasjonale finalen ble avlyst på grunn av koronapandemien. 

Les mer: Avlyser Eurovision for første gang på 64 år

- Vi er utsulta på samhold
Hun mener MGP føles enda viktigere enn noensinne og lover at de skal gi alt for at det norske folk skal få gode lørdagskvelder foran TV i januar og februar.

- Vi tre og sikkert alle andre er på grunn av pandemien utsulta på samhold, felles opplevelser og følelsen av bekymringsløs glede, men i vinter skal det skje! Det er bare å pusse paljettene og gullskoene, for snart er vi endelig i gang, sier Linhave.

Men som et lite skår i gleden til Linhave og resten av MGP-gjengen til NRK, vil alle delfinalene og finalen, som skal sendes fra H3 Arena på Fornebu, på grunn av koronasituasjonen gå uten publikum. 

Les også: Maskorama slår Melodi Grand Prix

Innfører Wild Card-sending
Av endringer vil NRK i år innføre et Wild Card-element «som innebærer at de artistene som ikke går videre fra delfinalene fortsatt har en mulighet til å komme til finalen.» Publikum vil her få muligheten til å stemme fram en av delfinalistene som får den siste finalebilletten.

Hvilken artist som vinner den siste finaleplassen, blir klart i en Wild Card-sending på radio og NRK.no søndag 15. februar.

Finalen blir derfor den største noensinne bestående av til sammen 12 finalister, der seks forhåndskvalifiserte låter er plukket ut av en fagjury, og seks finalister stemt frem av publikum.

- Melodi Grand Prix neste år blir tidenes viktigste. I en litt tung tid med mangel på begivenheter som samler oss, trenger vi alle en heftig musikkfest nå. Neste års MGP blir stort, nært og med en fantastisk samling artister og låter. Vi gleder oss til å si farvel til 2020, fyre opp konfettikanonene og sparke i gang 2021, sier prosjekt- og musikkansvarlig for MGP, Stig Karlsen.