Navn: Siv Juvik Tveitnes

Tittel: Konserndirektør, Schibsted News Media 

Alder: 46

- Gratulerer med prisen «Årets kvinnelige medieleder», men trenger vi egentlig kvinnepriser i 2020?

- Denne prisen har vært ett av flere viktige virkemidler for å løfte frem og anerkjenne dyktige kvinnelige ledere i mediebransjen og det har vært veldig bra. Bransjen har kommet langt de siste årene, og fremover er det viktig å utvide mangfoldsbegrepet. Det handler om så mye mer enn balansen mellom kvinner og menn. Så jeg tror tiden er inne for å kåre årets medieleder, og at et viktig kriterium nettopp er evnen til å jobbe med mangfold både når det gjelder erfaring, alder, kjønn og etnisitet. Samtidig må jeg si det var skikkelig gøy å få prisen. Jeg er stolt av det. 

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Pinnekjøtt, øl og akevitt. Jeg jobber nå med å sikre at vi får pinnekjøtt fra Albert Idsøe i Stavanger til Ustaoset hvor vi feirer jul. Det er det beste pinnekjøttet, også for en dame fra Bergen.  

- Hva er ditt personlige høydepunkt fra medie- og kommunikasjonsåret 2020?

- Våre egne mediers dekning av både koronakrisen og presidentvalget i USA. Det har vært et nyhetsår av de sjeldne. Det har vært så mye bra og så mange høydepunkt. Skal jeg trekke frem en ting må det være VGs koronaspesial. Det er et journalistisk produkt i verdensklasse. Innovasjon initiert fra dyktige medarbeidere, et solid journalistisk håndverk, mer enn 250 millioner sidevisninger sier alt om viktig denne informasjonskanalen har vært gjennom krisen. 

- Hva var den beste og den verste tv-serien du brukte tid på i år?

- Det beste har vært «The Crown» sesong fire. Jeg er av generasjonen som har beundret prinsesse Diana mer enn noen. Har elsket hvert minutt av serien. Både prinsesse Diana og Margareth Thatcher har vært viktige kvinner i vår tid, om enn på veldig ulike måter. Karakterene er veldig godt portrettert i serien. Dårlige tv-serier bruker jeg ikke tid på. Fenger det ikke i første episode, slutter jeg å se på. 

- Hva er årets kommunikasjonstabbe?

- Det må være Hurtigrutens håndtering av smitteutbruddet i sommer. Håndteringen hadde forbedringspotensial og understreker viktigheten av tilgjengelighet og transparens i kriser. 

- Hva er det første du vil gjøre når koronakrisen er over, som du ikke kan gjøre nå?

- Reiser til Stockholm for å se mine kjære kollegaer der igjen. Deretter står London og noen dager i skikkelig varme strøk høyt på ønskelisten.  

- Ble du overrasket over mangfoldsdebatten som eksploderte i sommer?

- Nei, og det er jo heller ikke første gang debatten har vært oppe. Det som blir interessant fremover, er å jo å se hva den eventuelt fører til. Her er vi mange med forbedringspotensial, også Schibsted, og vi har satt i gang flere initiativ for sikre bedre mangfold i nøkkelroller også her.

- Sist gang ble det bompengeopprør og ulv, men hvilken sak tror du vil definere valgkampen neste høst?

- By versus land, som vel både ulv og bompenger handler om. Fremmarsjen til Senterpartiet tilsier at det blir mer av det. Samtidig håper jeg fremtidens velferdssamfunn får stor oppmerksomhet. 

- NRK og serieskaperne har fått så hatten passer etter sin omgang med historien i «Atlantic Crossing», men var det innafor eller utafor å gjøre kronprinsesse Märtha til spesialagent i det hvite hus?

- Det er utenfor å lage en historie som er langt fra virkeligheten. Samtidig har det vært interessant at kronprinsesse Märtha fikk en stemme i historien vår.   

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2020 kommer du til å huske best?

- Bildet er datert 24. pril og viser første skitur på Ustaoset etter oppheving av hytteforbudet. Det var en fantastisk frihetsfølelse - og kanskje den beste skituren noen gang. 

 

Påskesol:

Kamerabildet fra i våres sitter brent fast i minnet til Schibsteds mediesjef Siv Juvik Tveitnes er fra en dag mange kunne ha tenkt seg. Foto: Privat.