Med nye rettigheter innenfor sport ventende, som vinteridretten fra 2021 og Premier League i seks år fra 2022, flytter Nordic Entertainment Group (Nent-gruppen) inn i større, splitter nye lokaler på Hasle i Oslo. Etter planen skal kontorene være klare og flytteprosessen ferdig til høsten 2021. 

De ansatte i Nent-gruppen skal etter det Kampanje kjenner til ha blitt informert først i dag. 

- Hvor mange ansatte skal de nye lokalene romme?

- Det er litt tidlig å si, men det blir større enn dagens kontorer, sier pressesjefen til Nent-gruppen i Norge, Fredrik Olimb.   

Les også: 45 ansatte slutter i Nent - nå forsvinner også alle i ledergruppen

De nye kontorlokalene skal være skreddersydd for å kunne håndtere store, direktesendte sportssendinger og vil tilby mer plass for Nent-gruppens ansatte enn dagens kontorer i Akersgata, heter det i en melding. 

P4-sjef og såkalt Beat Office Operations Manager, Kenneth Andresen, gleder seg til å flytte inn i moderne lokaler. 

- Våre nye fasiliteter vil tilby best tenkelige forhold for kontorarbeid, sportsproduksjon og radioinfrastruktur som One Nent. Hasle er et spennende område i vekst som passer oss perfekt, og vi vil selvfølgelig gi mer informasjon etter hvert som vi nærmer oss overtakelsen, forteller Andresen.

Klubbleder Daniel Rosenquist i P4 stiller seg positiv til flyttemeldingen. 

- Det er selvfølgelig litt spennende å flagge ut av byen, men vi har gode kollegaer i andre medier som har gjort det samme og som ikke lider noen stor nød av det. De reaksjonene jeg har fått fra medlemmene så langt er veldig positiv. Mange ser positivt på å få bedre og mer moderne lokaler. De ser på det som en ny giv og en fresh ny start, sier han til Kampanje.

I Akersgata har radiomiljøet i Nent Group vært fordelt på to etasjer. Nå får de muligheten til å jobbe tettere sammen, forteller Rosenquist.

- Tror du det vil by på noen problemer å flytte ut av sentrum?

- Det er vanskelig å si før vi har prøvd det. Vi må bare anerkjenne at vi jobber på en litt annen måte enn vi gjorde for ti år, og fem år siden til og med. Vi har tekniske løsninger som gjør det enkelt å snakke med folk vi olle møter fysisk. Det er også gode transportmuligheter. Vi skal til en ny og attrtkvi bydel, vi skal ikke langt ut av byen. 

Les også: Nent Group varsler store kostnadskutt - dropper bonus til toppledelsen

Konsernsjef i Nent-gruppen, Anders Jensen, forteller at flytteplanene bekrefter ambisjonene selskapet har for det norske markedet. 

- Dette er et stort bevis på hvor viktig Norge er for oss, og er fantastiske nyheter for teamet vårt i Oslo. De kommende årene vil vi styrke innholdet vårt i Norge mer enn vi noensinne har gjort med vintersportsrettigheter og Premier League. I tillegg til den tydelige satsingen på sport sikter vi mot å produsere enda flere norske dramaserier og ser fram til å jobbe enda tettere på det norske kreative miljøet. Våre større og mer moderne kontorer vil inspirere våre ansatte, tiltrekke de beste talentene og hjelpe oss å levere den best mulige opplevelsen for seerne, sier Jensen.