Etter at mediekonsernet i går annonserte hvem som blir ny konsernsjef i Amedia, sier landets største lokalaviskonsern at de ønsker «å satse mer offensivt mot annonsører i Bergen». Et nytt salgsmiljø skal opp å stå og i starten vil det være fem årsverk knyttet til satsingen.

- Det er mange store og viktige selskap i Bergensregionen med betydelig aktivitet, både lokalt, regionalt og nasjonalt. Den nye salgsorganisasjonens primæroppgave er å ta disse aktørene på alvor og betjene dem på en måte som gir optimal oppmerksomhet og verdi, sier Svein Atle Huus, som blir styreleder i det nye salgsselskapet i Bergen.  

- Hva skal det nye selskapet hete? 

- Det er ikke bestemt enda. Det er noe vi vil bruke litt mer tid på å avklare, sier Huus. 

Les også: Han blir ny sjef i Amedia: - Ydmyk for den tilliten jeg er gitt

Huus sier «det er viktig å bygge et enda sterkere salgs- og rådgivningsmiljø i Bergensregionen som kan synliggjøre det unike tilbudet Amedia-avisene har i form av nærhet til markedet.» 

- Våre aviser er del av et stort nettverk og vi kan tilby den enkelte annonsekunde fleksibilitet, målrettede annonseprodukter, produksjon av innholdsmarkedsføring gjennom innholdsbyrået Spray, og rådgivning på medieinvesteringer.

Den nye satsingen i Bergen vil samarbeide tett både med den lokale salgsavdelingen i Bergensavisen, Amedia Salg og Marked og innholdsbyrået Spray. 

- Satsingen i Bergen er et svar på et behov vi møter i markedet, og som vi tror vil være en vinn-vinn-løsning for annonsører og mediehusene, sier han. 

Amedia skal også finne en daglig leder for det nye salgsselskapet, som forventes å være operativt i løpet av høsten.