Saken er oppdatert med ytterligere kommentarer fra Telia og TV 2.

Get-eier Telia skriver i en pressemelding i dag at de har lagt frem et nytt tilbud for TV 2 i håp om å sette et punktum for konflikten som har ført til svarte skjermer i over to uker for én million norske TV-seere.

Tilbudet går ut på en midlertidig løsning som skal vare helt til partene er enige om en ny avtale, «enten det blir enighet om kort tid, eller om forhandlingene strekker seg over lang tid».

- Forslaget vårt er enkelt. TV-seerne får tilbake kanalene. TV 2 og vi viderefører dagens avtale med eksakt samme vilkår helt frem til ny avtale er på plass, enten forhandlingene tar to uker, to måneder eller to år, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge i en pressemelding.

- Vi ønsker å komme frem til en ny og fremtidsrettet avtale så raskt som overhodet mulig og håper TV 2 ønsker det samme, fortsetter han.

Les også: Telia dropper reklame på TV 2: - Uholdbart

Avvises av TV 2
Men tilbudet blir ikke godt tatt imot av TV 2.

- Vi har gitt en tilbakemelding på at vi ikke kan akseptere å forhandle på den måten. Vi forstår at Telia gjerne vil ha dagens lave priser i det uendelige, men det kan vi ikke gå med på, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

Hun kaller utspillet fra Telia for et avslag, og ikke et tilbud.

- Det Get gjør nå er å late som de kommer med en løsning, når det egentlig bare drar ut tiden. 

TV 2 har tidligere foreslått en midlertidig avtale på seks måneder på dagens vilkår, mens Get har ønsket seg en midlertidig avtale på 18 måneder med justerte vilkår, som ifølge TV 2 vil koste dem flere ti-talls millioner kroner.

- For oss blir dette nok en bekreftelse på at Telia og Get ikke er interessert i å komme frem til en enighet. Vi hadde håpet at de ville akseptere vårt enkle tilbud sånn at kundene vil slippe å sitte i skvisen og vi kan fortsette å forhandle på bakrommet, sier Willand.

Hun mener utviklingen er ekstra synd, ettersom TV 2 nettopp skal ha sendt Telia et tilbud der de foreslår å trekke Sumo inn i avtalen. Ifølge Willand beveger kanalen seg også på en rekke andre områder.

- Vil bli enige som fort som mulig
Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia skriver i en SMS til Kampanje at de «holder seg til meldingen», og derfor ikke vil stille opp til et nytt intervju nå.

- Hva slags incentiv ville Telia hatt for å bli enig om en ny, permanent avtale dersom TV 2 hadde gått med på en midlertidig avtale uten utløpsdato?

- Vårt mål er åpenbart å bli enige så fort som overhodet mulig. Dagens avtale er så lite fremtidsrettet og bærekraftig at vi ikke har noe ønske om å beholde den lenger enn vi må. Vår dør er åpen hver dag for å fortsette forhandlingene uten at kundene blir satt i skvis, skriver Lunde.

Les mer: NRK og TV 2 sliter med å få Telia i debattstudio - telegiganten har takket nei flere ganger