Etter to ukers innspilling ble storfilmen «Kampen om Narvik» pauset på ubestemt tid den 13. mars på grunn av koronapandemien. Filmen som produseres av Nordisk Film Production tar for seg slaget om Narvik i 1940 og regisseres av Erik Skjoldbjærg.

I dag gjenopptar Skjolberg & co innspillingen. Det melder Nordisk Film selv i en pressemelding.

Nå satses det for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren. Vinterkrigen, som skal filmes i og rundt Narvik, ble allerede i mars måned utsatt til 2021 og er planlagt gjenopptatt i april neste år. 

- Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på, men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utfordrende, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production.

- Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og Nordisk Film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes. Vi er også glade for å ha med oss en fantastisk stab og cast som alle er klare til å gyve løs igjen, fortsetter produsenten.

Aaberge produserer filmen sammen med Live Bonnevie og John Einar Hagen. «Kampen om Narvik» har planlagt premiere i 2021.

Les også: Koronapandemien gjør at Oscar-akademiet endrer reglene