Kampanje var først ute på nyåret med å omtale at danske Watch Medier var i ferd med å etablere seg i Norge, i form av finansnettstedet Finanswatch. 

Nå gjør det nykommeren innenfor finansjournalistikken noe såpass uvanlig som å annonsere hos en av sine hovedkonkurrenter, nemlig E24.

- Vi tar i utgangspunktet imot alle som ønsker å annonsere hos E24. Da vi ble oppmerksomme på denne annonsen, så vurderte jeg hvorvidt det kunne være et problem, men kom frem til at det ikke er det, sier E24-redaktør Gard Michalsen til Kampanje. 

«Når uavhengig, kritisk og rettferdig journalistikk om finansbransjen er viktigst!» er budskapet i annonsen fra Finanswatch som ligger på topp på E24.

- Det at det er flere konkurrenter og aktører innenfor  økonomijournalistikken synes vi bare at er fint. Og det er nok ikke om de annonserer på E24 eller ikke som avgjør om de blir en suksess eller ei. Når de først skal annonsere hos en konkurrent, så skjønner jeg godt at de gjør det hos oss, som er Norges største nettavis for økonomi og næringsliv, sier Michalsen. 

Dørene er åpne for alle annonsører
Michalsen sier han ikke var i tvil om det var «innafor» å ta imot en annonse fra en konkurrent.

- Vi har i utgangspunktet ingen motforestilling mot at konkurrenter annonserer hos oss. Hypotetisk sett så kan man tenke seg at det er visse budskap vi ikke ville godtatt fra en konkurrent – for eksempel hvis annonsen inneholdt nedsettende eller uriktige påstander om E24, sier han. 

- Dere frykter altså ikke konkurranse fra Finanswatch?  

- Jeg har allerede ønsket dem lykke til, og jeg tenker at det kan være fint med flere tilskudd innenfor finans- og næringslivsjournalistikken. Jeg har inntrykket av at Finanswatch er litt mer spisset og rettet mot selve finansbransjen enn det vi er. Vi overlapper nok noe når det kommer til stoffområder, men jeg tror heller at vi utfyller hverandre enn at vi konkurrerer, sier Michalsen og legger til:  

- Vi har heller ingen ambisjoner å være det eneste økonominettstedet folk får nyhetene sine fra. Jeg tror det er sunt å lese flere aviser.  

Ifølge Michalsen er dørene åpne for annonser fra konkurrentene i både DN, Børsen og Finansavisen.

- Rent prinsipielt er ikke døren vår lukket for noen, men vi måtte selvfølgelig vurdert annonsene først. Vi ønsker alle velkomne til å annonsere hos oss, spesielt i disse korona-tider.  

Finans Watch-annonse:

Her ser du en skjermdump av annonsen til danske Finans Watch som skal etablere seg i Norge. Markedsføringen starter hos konkurrenten E24.

- Utforsker ulike tiltak
- Vi er et nytt nyhetsmedium i Norge, så vi utforsker ulike måter å skaffe oss eksponering, brukere til nettavisen vår og påmeldinger til nyhetsbrevene våre. Å utforske og vurdere ulike markedsføringstiltak, både online og offline, er en del av denne prosessen, svarer Magnus Eidem, redaktør i Finanswatch til Kampanje, på spørsmål om hvorfor de har valgt å kjøre annonser hos en konkurrent.

- Hvordan ser markedsføringsstrategien deres ut?

- Markedsføringsstrategien vår baserer seg på våre erfaringer fra Danmark, tilpasset det norske markedet. Både markedsføringen og budsjettet vil vi justere og tilpasse løpende, ut fra hvor vi ser størst effekt og hvilke tiltak vi gjør oss best nytte av.

Videre sier han at Finanswatch er i dialog med «et annet nyhetsmedium» om en lignende banner-kampanje, men vil ikke avsløre om det gjelder Børsen, Finansavisen eller DN. 

Les også: NHH-professor slakter «Børsen» en uke etter lansering: - Ikke godt nok til å overleve