Programkonseptet Masterchef har tidligere dukket opp i norsk drakt på TV3, både med og uten kjendiser, og sist i 2013. Nå har Discovery overtatt formatet og denne gangen tar de sikte på å gjenskape den australske versjonen av amatørkokk-konkurransen.

- Masterchef Norge skal handle om ekte kjærlighet til mat, om historiene som fortelles gjennom den, og om å heie frem de største mat-talentene som finnes i Norge. Vi skal legge hjerte og sjel i å lage et ekte og varmt program som du blir skikkelig sulten av, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Networks, i en pressemelding.

Programmet skal produseres av Rubicon, som har fått med seg tre kjente norske TV-kokker i dommerpanelet. 

De er kokk og kokebok-forfatter Lise Finckenhagen, matskribent, kokebok-forfatter og matdommer Maj-Britt Aagaard, og kokk og gründer Jonathan Romano.

Både kjendiser og anerkjente kokker vil delta som gjestedommere, og det søkes nå etter deltakere over hele landet.

- I Masterchef Norge vil vi feire mat, mangfold, kultur og tradisjoner. Nå leter vi etter alt fra ukjente hobbykokker som er tryllekunstnere på kjøkkenet til unike talenter med en reell drøm om å leve av kokekunsten sin, sier Magnus Vatn.

Programmet skal spilles inn fra juni, etter retningslinjer fra myndighetene, og skal sendes høsten 2020 på TVNorge og Dplay.