Saken oppdateres. 

I forkant av dagens digitale møte i Kringkastingsrådet, hadde stemmetrøbbelet under MGP-finalen ført til at Kringkastingsrådet måtte gjennomgå hele 948 klager rettet mot programmet. Stemmene utgjorde 128 sider av dagens program. 

De nyeste klagene dreier seg om at Ulrikke Brandstorp og hennes låt «Attention» ikke skal representere Norge i Eurovision 2021, etter at årets internasjonale finale ble avlyst på grunn av koronaviruset

- Dette er en urimelig og kritikkverdig beslutning, som svekker min tillit til NRK. Jeg ser det derfor på sin plass at et utvalg revurderer denne avgjørelsen, da jeg har vanskeligheter med å finne gode nok argumenter for at en utkåret vinner ikke skal få delta i Eurovision, skriver en av innsenderne. 

Forståelse for skuffelsen og frustrasjonen
Årets stemmetrøbbel preget imidlertid både den største delen av klagebunken - og var også det som ble diskutert under dagens møte. 

- Å lese igjennom denne klagebunken er en påminnelse om det enorme engasjementet rundt MGP. Vi som jobber med MGP i NRK til daglig har stor forståelse for skuffelse og frustrasjon som klagerne gir utrykk for. Og selv om vi er sikre på at vi har endt opp med riktig vinner, så er vi langt fra fornøyde med at teknikken sviktet, og at vi måtte ty til en løsning som helt opplagt ikke ga en tilstrekkelig følelse av rettferdighet eller annerkjennelse for artistenes bidrag, sa redaksjonssjef i NRK Underholdning Eirik Sandberg Ingstad under møtet. 

Videre sa han at han har tatt lærdom av det som skjedde. 

- Jeg vil forsikre klagerne og alle MGP-fans om at vi gjør alt vi kan for å være bedre rustet når semifinalen går av stabelen i januar 2021, sa Ingstad videre. 

- Systemet gikk gradvis i stå
Avdelingslederen i NRKS teknologiavdeling, Inge Thorud, forklarte seg også under dagens møte. Ifølge Thorud gikk 97 prosent av stemmene gjennom. 

- Det som skjedde underveis var en kombinasjon av enormt stor trafikk og en massiv storm av disse emoji-reaksjonene. Det skapte tekniske problemer sakte, men sikkert under sendingen. Systemene gikk gradvis i stå, sa Thorud. 

Ifølge Thorud merket de først feilen ved at systemene gikk tregere og tregere internt. 

- Det bygget seg opp en trafikkkork og systemene gikk i stå. Først gitt det tregt internt, og vi jobbet med å løse problemene, men etter hvert kunne også publikum også merke det.

Videre forklarer han at de skrudde av emoji-reaksjonene, mens programlederne forsøkte å holde både publikummet og programmet gående.

- Da de hadde dratt ut tiden så langt de lot seg gjøre, var det ingen tegn til at vi ville stabilisere systemet tidsnok. Da måtte vi gå til back up-juryen.