Onsdag kveld ble det kjent at forfatter, bildekunstner, spaltist, tv-programleder og medieprofil, Ari Behn har gått bort 47 år gammel. En rekke kjente mediepersonligheter som Per Heimly, Else Kåss Furuseth, Fredrik Skavlan, Jan Thomas, Thomas Seltzer og Harald Rønneberg har alle uttrykt sin sorg på sosiale medier og i de store mediekanalene.

Les også: Ari Behn minnes som «sjeldent varm og fargerik» og «et medmenneske»: - Jeg er knust, sier Heimly

Behn gjestet opp gjennom årene alle de store talkshowene på norske tv-kanaler som «Skavlan» og «Senkveld med Thomas Harald», men fikk også sitt eget tv-program med vennen Per Heimly på NRK. Bak programmet «Ari og Per» stod daværende Rubicon-sjef, Lasse Hallberg.

- Det er med stor sorg og sjokk jeg fikk meldingen om Aris bortgang i går. Hvorfor Ari??? Uansett vil jeg takke deg for at jeg fikk bli kjent med deg, sier Hallberg til Kampanje.

Han sier som mange, med referanse til den første boken til Behn, at det er «Trist som faen» at Behn nå har forlatt oss.

- Men mest av alt at for dine barn og deres mor, foreldre og alle vi andre som synes du var en jævlig hyggelig fyr. Vi som skulle til Kalahari (et stort ørkenområde i de sørlige deler av Afrika, red. anm.) sammen og følge sporet som vi kjente til. Hvil i fred gode mann, sier Hallberg.

Med programmet «Ari og Per» brakdebuterte de to vennene på NRK i 2011 og vant senere samme år prisen for «Beste underholdningsserie» under Gullruten. Programmet flyttet senere over til Discovery og TVNorge under navnet «Ari og Per løser verdensproblemer».

Les også: Ari Behn og Per Heimly får eget NRK-program

Intervjuet Johaug:

På oppdrag fra Goodwill og Norges Skiforbund intervjuet tidligere ektemann til prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, en annen prinsesse, Norges skiprinsesse Therese Johaug. Foto: Goodwill.

- Sjarmerte fra første sekund
Men også reklame- og markedsføringsbransjen ble kjent med den etter hvert svært så kjente forfatteren og ektemann til prinsesse Märtha Louise. En av dem var tidligere Se og Hør-reporter og i dag PR-rådgiver Pål Tømmerhoel.

- Jeg ble så smått kjent med Ari under Metropol TV-tida på slutten av 90-tallet i Oslo. Utover 2000-tallet hadde vi periodevis kontakt i forskjellige former – både sosialt og profesjonelt, og de siste årene samarbeidet vi om flere konkrete prosjekter, sier Tømmerhol.

Han hyret blant annet Ari Behn inn som skribent da Tømmerhol med sitt selskap Goodwill laget magasin for Norges Skiforbund.

- Spesielt godt husker jeg seansen da vi ble invitert hjem til Therese Johaug og familien i Dalsbygda. Ari skulle intervjue «skiprinsessen» på hjemmebane og endte med å tilbringe hele dagen i sosialt lag hos familien Johaug. Han sjarmerte fra første sekund, og storkoste seg åpenbart. Resultatet på trykk ble også svært bra, selv om jeg husker han hadde trøbbel med å rekke deadline. Ari var klar på intervjuet måtte bearbeides på samme måte som en roman eller novelle, og han ville ikke slippe det før han var absolutt sikkert på at den litterære kvaliteten var god nok. Enden på visa ble at han satt innelåst på toalettet i England – der han bodde på denne tiden – og tok korrektur med meg på telefon kvelden før magasinet skulle trykkes, sier Tømmerhol.

Ari Behn frontet både lanseringer av moteklær, men tok også mer kontroversielle oppdrag for spillindustrien.

Les også: Ari Behn stiller i betting-reklame

Tømmerhoel sier Ari Behn «hadde kvaliteten at han så mennesker rundt seg og fikk dem til å føle seg spesielle.»

- Sosialt var han nær et geni, og profesjonelt leverte han alltid – selv om det kunne være litt armer og bein på vei til målstreken. Det var åpenbart at han også hadde skjøre sider, og de siste årene var han ganske åpen om at livet periodevis var tøft. Jeg ble sjokkert da bortgangen ble kjent 1. juledag, og ble rett og slett litt fysisk dårlig. Det var uventet og fryktelig. Norge har mistet en unik fargeklatt og påfugl, og tre jenter har mistet pappa´n sin. Det blir dessverre ikke tristere enn det, sier Tømmerhol.