Petra Wikström overtar stillingen etter Karin Pettersson, som blir ny kulturredaktør i Schibsted-eide Aftonbladet. 

- Petras omfattende erfaring med å håndtere sentrale, politiske spørsmål og jobbe strategisk med disse vil være en viktig ressurs for Schibsteds public policy-arbeid fremover, sier Schibsteds administrerende direktør Kristin Skogen Lund i en pressemelding.

Petra Wikström ble en del av Schibsteds Public Policy-team for ett år siden, og har i den perioden for en stor del hatt ansvar for å håndtere sentrale spørsmål og problemstillinger på EU-nivå. Hun har 20 års erfaring fra mediebransjen, og før hun begynte i Schibsted jobbet hun for Bonnier AB, TV4, finske MTV og Association of Commercial Television i Brüssel.

- Jeg er stolt over å få denne muligheten i Schibsted til drive vårt arbeid med målsetting om å nå et balansert regelverk for det digitale markedet. Et rettferdig konkurransemiljø på internett, så vel som muligheten til å kunne bruke data, er avgjørende for utviklingen av våre tjenester og uavhengig journalistikk. Det er også viktig at vi har effektive regler for sosiale nettverk i kampen for å sikre demokrati og ytringsfrihet på nettet, sier Petra Wikström.

Hun tiltrer i stillingen 1. januar 2020.

Les også: Schibsted-topp fyller opp med tidligere Telenor-kollegaer