Aftenposten oppretter en egen avdeling for podkast og oppbemanner med ny programleder og produsent for flaggskipet «Forklart». Dermed vil «Forklart»-redaksjonen fremover bestå av to programleder og to episodeprodusenter. 

- «Forklart» har tatt en veldig sterk posisjon i en ung og attraktiv målgruppe. Vi har store ambisjoner om å vokse videre og gleder oss til å få nye flinke folk med på laget, sier utviklingsredaktør Eirik Hammersmark Winsnes i en pressemelding.

Den nye podkast-avdelingen vil ledes av Karoline Fossland, som i dag er podkastansvarlig i Aftenposten.

- Det er inspirerende å se veksten vi har hatt på podkast de siste årene. Lyd er blitt en viktig kanal for å nå ut med Aftenpostens gode journalistikk til nye målgrupper og bygge vaner hos brukere som ikke har brukt oss så mye før, sier Fossland.

«Forklart» har 50.000 lyttere daglig og 12 millioner avspillinger siden oppstarten i oktober 2018. Det siste året har Aftenposten også lansert «Foreldrekoden», «Koht vil leve» og «Karrierekoden». 

- «Forklart» er et godt eksempel på hvordan vi ønsker å drive innovasjon; Innsiktsdrevet, kompromissløst på brukernes vegne og med et tydelig konsept. Her har vi tatt det fineste i Aftenposten-tradisjonen - analyse, innsikt og forklaring - og formidler dette til nye målgrupper på en ny plattform, sier Winsnes.

Nylig ble det også kjent at programleder Lars Glomnes skal jobbe fulltid med «Aftenpodden» og nye formater.

Les mer: Skal jobbe fulltid med Aftenpodden