Det amerikanske mediekonsernet HBO skrur opp prisen på sitt strømmeabonnement fra 99 kroner i måneden til 109 kroner. Det kommer frem i epost sendt til abonnentene mandag ettermiddag.

Det er første gang strømmegiganten øker prisen til over hundrelappen. Den nye prisen vil slå inn fra og med 21. november.

HBO skriver i sitt kundebrev at bakgrunnen for prisøkningen er et ønske om «å trappe opp vår produksjon av kvalitetsserier slik at vi kan tilby deg enda flere amerikanske HBO-produksjoner» og trekker frem serier som «Watchmen» og «Chernobyl». ‘

Med «Chernobyl» vant HBO nylig flere av de gjeve Emmy-prisene.

Les også: Tre Emmy-priser til Chernobyl - men den gjeveste prisen gikk til Game of Thrones

Påslaget skal også sikre flere «lokalt produserte HBO-serier», skriver selskapet og trekker her frem den norske strømmesuksessen «Beforeigners» og svenske «Gösta». Siden HBO Nordic ble lansert i Norge i 2012 har prisen steget fra 79 kroner i måneden, da med binding på 12 måneder skriver E24

Prisøkningen kommer like etter at Kulturdepartementet i forbindelse med fremleggelsen av statsbudsjettet flagget at de vil tvinge strømmetjenester som Netflix og HBO til å investere i norske filmer og tv-serier. 

- En medfinansieringsplikt er et velegnet virkemiddel. En plikt til å investere et beløp som står i forhold til norsk omsetning, vil innebære at aktørene selv rår over midlene. De vil stå fritt til å kanalisere midlene inn i produksjoner de selv ønsker å vise, sa kulturminister Trine Skei Grande til Kampanje i september.  

Les også: