Mandag kveld kunne konserndirektør i Altibox-eier Lyse, Toril Nag, og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, fortelle at de hadde kommet til enighet om en fremtidsrettet ny avtale som omfatter alle TV 2s kanaler, inkludert TV 2 Sport 1.

Denne kanalen har vært sentral i forhandlingene. I mars gikk nemlig Lyse-sjefen hardt ut mot TV 2 for hvordan de har pakket om sitt sportstilbud og lanserte den nye sportskanalen TV 2 Sport 1, med kamper fra både Premier League og Champions League.

Deler av dette mente Lyse-sjefen at kundene deres allerede hadde betalt for, og som TV 2 nå ønsket at de skulle betale for på nytt. Det var heller ikke aktuelt for Altibox å ta inn kanalen i grunnpakken, ifølge Lyse-sjefen.

«I 2017 innførte Altibox valgfrihet i vår tv-pakke. Det er enkelt og greit fordi kundene ønsker friheten til å velge. De som liker serier best kan velge inn strømmetjenester som for eksempel HBO. De som liker kultur og natur kan velge mellom en rekke ulike kanaler med fokus på dette. Og de som liker sport kan velge ulike sportskanaler. Dette er helt klart det kundene forteller oss at de ønsker – og det er overhode ikke aktuelt for oss å ikke lytte til våre kunder», skrev Toril Nag.

Les mer: - Altibox svært opprørte over TV 2

TV 2-sjefen svarte med å avvise flere av påstandene fra Altibox.

- Bedre enn valgfrihet
Nå havner TV 2 Sport 1 likevel i grunnpakken til 470.000 Altibox-kunder, men det skjer uten en påfølgende prisvekst og kanalen kan velges bort.

- Vi har ikke planlagt noen prisøkning i forbindelse med endringene, sier Toril Nag til Kampanje.

Det betyr ikke at tv-kundene ikke kan forvente seg en prisvekst etter hvert.

- Det skjer prisendringer på bakgrunn av andre ting i markedet, men denne avtalen forutsetter ingen planer om endret pris.

Etter det Kampanje forstår, vil TV 2 Sport 1 havne automatisk på kanallisten til Altibox sine tv-kunder, men kanalen vil være en del av de valgfrie tv-kanalene som byttes ut. Disse har ofte en verdi på 1-2 poeng. Abonnementene til Altibox har mellom 50 og 100 poeng inkludert i prisen.

- Det kommer til å bli mer valgfrihet etter hvert, men akkurat nå legger vi dette inn i grunnpakken for å få gjort det raskt. Når vi legger dette inn i grunnpakken og ikke hever prisen, så er det bedre enn valgfrihet, sier Nag.

- De som ikke liker sport, må ikke betale mer som følge av avtalen?

- Det er riktig, og så er det veldig mye mer enn sport i avtalen også, men vi vet ikke eksakt når alt skal implementeres.

- Fikk luftet ut
Lyse-sjefen beskriver forhandlingene som tøffe, men konstruktive, og er glad for at de aldri utviklet seg til trusler om svarte skjermer.

- Det har vært en veldig god tone i forhandlingene. Vi fikk luftet ut og fant ut av hva som var viktig for partene, og så at det var stor overlapp mellom hva som er viktig for TV 2 og hva som er viktig for oss.

- Bidro innlegget ditt til at forhandlingene beveget seg fremover?

- Ikke direkte, men i etterkant av at jeg skrev blogginnlegget, og Olav hadde motsvaret hos dere, hadde vi en prat og fikk forklart hverandre hva som var viktig. Å ha forståelse for det er et godt utgangspunkt.

TV 2-sjefen har kalt avtalen «en samarbeidsmodell for fremtiden».

- Dette er en viktig avtale for begge parter. Den sikrer at Altibox-kundene får tilgang til alt det gode TV 2-innholdet på alle plattformer. I tillegg til at tv-kanalene vil være tilgjengelige, har vi funnet frem til en fremtidsrettet modell som gjør det enkelt for kundene å bruke TV 2s strømmetjenester og som samtidig ivaretar TV 2s behov for redaksjonell kontroll. Vi har også utvidet det kommersielle samarbeidet innenfor sponsor og merkevarebygging, sier Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Les mer: TV 2 og Altibox legger tv-konflikten bak seg - inngår ny avtale