Ikke bare har fotballforbundet et eget videoteam som er med laget under VM og folk i Oslo som lager publiseringsplaner for de ulike plattformene. Spillerne er også aktive på sine egne kontoer i sosiale medier.

- Vi er som en stor venninnegjeng på tur, koser oss i lag og legger ut bilder fra det vi får lov å oppleve. Det er store øyeblikk for alle, sier Guro Reiten til NTB.

- Interessen for mesterskapet er enormt stor, og det merker vi. Vi får meldinger i hytt og gevær, og det er ganske fullt på telefonen. Det er kult å se.

- Formidabel interesse
Fotballforbundet har registrert at engasjementsratene er mellom tre og fire ganger så høye som i perioden før VM og de vanlige landslagsperiodene.

- Analysen av publikums engasjement i våre kanaler på sosiale medier under VM viser en formidabel interesse for landslaget på Instagram , Facebook og Twitter. Folk liker, deler, kommenterer og ser markant mer av innholdet på NFFs offisielle landslagskontoer, sier Svein Graff, direktør for kommunikasjon og samfunn i fotballforbundet.

- Vi har bevisst jobbet med å bygge merkevaren #sterkeresammen for våre landslag, og vi ser at det gir resultater. Først og fremst kan vi takke spillernes sterke sportslige innsats, men måten de framstår på utenfor banen fenger også publikum.

- Har mer å legge ut
Ved siden av landslagskontoene er spillerne selv aktive, spesielt på Instagram.

- Det blir tatt en del flere bilder av oss under VM, og da har vi mer å legge ut. jeg merker at det er mye flere «likes» og nye følgere, og mange hyggelige kommentarer, sier Elise Thorsnes til NTB.

- Jeg tror de fleste har merket at det kommer inn flere varsler enn vanlig. Det vekker oppmerksomhet når vi legger ut noe, spesielt på Instagram, og vi gjør vårt beste for å si fra når det er kamp og det skjer noe, sier Lisa-Marie Utland.

- Jeg er nok ikke den mest aktive, men jeg liker å legge ut noe både før og etter kamp. Sosiale medier er jo blitt en del av hverdagen, sier Kristine Minde.

Retningslinjer
Landslagssjef Martin Sjögren har ikke noe imot at spillerne er aktive på sosiale medier.

– Det er en del av samfunnet, og at jentene bruker det skaper absolutt ikke problemer i mine øyne. Snarere tvert om slik det har utviklet seg i dette mesterskapet. Når det går bra er det en annen type respons på sosiale medier enn det blir når det ikke går så bra. Da kan det være mer negativt, sier han til NTB.

- Men vi har noen retningslinjer. Og de skal prøve å unngå sosiale medier når vi er tilbake på hotellet etter kamp og spillerne skal roe seg ned og sove. Det finnes forskning på at det tar mye lenger tid når man er aktiv på sosiale medier.

Isabell Herlovsen sier at hun vil gi folk hjemme et innblikk i hvordan hun har det på tur.

- Jeg legger ikke bare ut fotballting. Det er en konto jeg bruker til alt, men her nede er det blitt mest fotballbilder. Jeg tenker det er fint for de hjemme å se, sier hun.

Landslaget har 179.000 følgere til sammen på Facebook (105.000), Instagram (69.000) og Twitter (5000).