Det nye mediekonsernet Nordic Entertainment Group (Nent Group), som eier tv-kanaler som TV3 og Viasat4, radiokanalen P4 og betal-tv-plattformene Viaplay og Viasat, legger tirsdag morgen frem sitt første kvartalsregnskap som børsnotert selskap.

Der kommer det frem at Nent Group kan vise til et overskudd på 221 millioner svenske kroner i årets første kvartal. Det var ned fra tilsvarende periode i fjor da overskuddet var 285 millioner svenske kroner. Resultatforrverringen var dermed på 64 millioner kroner. 

Toppsjefen i Nent Group, Anders Jensen, mener likevel at tallene er gode for selskapet som ble skilt ut som eget selskap fra Modern Times Group i fjor sommer.

- Første kvartal var et historisk kvartal for Nent Group. Vi satt vår visjon og verdier, publisert børsprospektet og gjennomførte vår første kapitalmarkedsdag og ble listet på Nasdaq-børsen i Stockholm. Dette klarte samtidig med at omsetning økte sammen med overskuddet og vår abonnementsbase, sier konsernsjefen i Nent-gruppen, i en børsmelding.

Omsetningen i selskapet endte på 3,7 milliarder svenske kroner for perioden januar til februar og det var en økning på nesten åtte prosent eller 275 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i 2018, viser kvartalsrapporten.

For Nent-gruppen er mye av investeringene og veksten knyttet til strømmeplattformen Viaplay og i rapporten heter det at veksten i antall Viaplay-abonnenter i kvartalet var på 99.000. Det sender den samlede kundebasen til Viaplay opp til 1.357.000 abonnenter. Nesten seks av ti Nent-abonnenter er dermed kunder av Viaplay-tjenesten.

- Vi er godt på vei til å bli den ledende strømmetilbyderen av underholdning på det nordiske markedet og en nordisk historieforteller som appellerer til et globalt publikum, sier Anders Jensen.

Svakere reklamesalg
Ser en på virksomhetsområdet «Broadcasting & Streaming» så var det vekst på inntektssiden både innenfor abonnement og reklame, men utsiktene på det norske markedet er svake.

- Fri-tvs reklamesalg var ned som en følge av at høyere reklamepriser ikke klarte å kompensere for fallende lineær tv-seing og svake annonsemarkeder. Det svenske, danske og norske tv-reklamemarkedet er estimert å falle. […]. Radioreklamesalget gikk opp som en følge av sterk vekst i den svenske virksomheten som mer enn kompenserte for en svak utvikling på det norske markedet, heter de i kvartalsrapporten.

Nent har siden selskapet ble skilt ut som eget selskap svidda av store summer på sport deriblant Premier League i Sverige, håndball-EM og VM og ikke minst det ferske rettighetskjøpet innenfor vintersport. Selskapet ifølge kvartalsrapporten en gjeld på nesten 4,2 milliarder svenske kroner. 

Her kan du se alle tallene til Nent Group for årets første kvartal i 2019. Alle tall MSEK. 

Nent Group 2019 2018 Endring i prosent
Omsetning 3.2727 3.452 + 8
Driftsresultat 218 271 - 19
Resultat før skatt 221 285 - 22