Tradisjonen tro var det kulturministeren som fikk æren av å åpne Nordiske Mediedager i Bergen, som i år inkluderer en sjelden kontroversiell programpost.  Torsdag inntar nemlig tidligere Trump-strateg Steve Bannon scenen i Bergen hvor han skal intervjues under overskriften «Steve Bannon – hva vil han?». Bannon ledet Breitbart News før han ble utpekt til leder for Donald Trumps valgkamp i 2016. Nå forsøker han å bygge sin posisjon i Europa.

Mediekonferansen har høstet mye kritikk for bookingen, og kulturministeren erkjenner overfor Kampanje at hun ikke ville dratt og sett Bannon på scenen i Bergen.

- Nei, jeg tror jeg får nok tilgang på hans tanker ellers også, men jeg synes ikke det er rett å nekte folk å stå på scenen. Jeg tror det er viktig å møte sånne folk med argumenterer, og han er en viktig premissleverandør for en av de største statene som vi har et nært samarbeid med. Det er interessant å høre hva hans tanker er, sier Trine Skei Grande til Kampanje.

Mediedagenes leder Guri Heftye har tidligere forsvart bookingen av Steve Bannon, blant annet overfor NTB:

- Han var en sentral aktør i en av de mest betydningsfulle politiske begivenhetene i vår tid: Valget av Donald Trump til amerikansk president i 2016. Han var strategen bak Trumps seier, og mange mener Trump ikke hadde vært president i dag uten Bannons medvirkning, sier Heftye til NTB.

Se hele intervjuet med Trine Skei Grande fra festivalåpningen: