I februar ble det kjent at TV 2 satser på en ny realityserie under navnet «Landskampen», og at Petter Northug vill spille en sentral rolle i satsingen. duell. Den gang ble det også kjent at Therese Johaug skulle være med og konkurrere mot svenske idretttshelter.

Nå kan TV 2 røpe begge lagene. Det norske laget består av Petter Northug, Therese Johaug, Emil Iversen og Tiril Eckhoff. Sverige er representert med Charlotte Kalla. Calle Halfvarsson, Sebastian Samuelsson og Hanna Öberg.

 «Landskampen» blir TV 2s svar på NRK-suksessen  «Mesternes mester».

- Etter mitt syn er dette det sterkeste heatet med aktive idrettsutøvere i et konkurransedrevet realityprogram på tv. Vi er utrolig godt fornøyde og glade for at nettopp disse åtte utøverne har takket ja til å kjempe med flagget på brystet i «Landskampen» på TV 2. Rapportene fra opptakene i Hellas tyder på at dette blir en knalltøff batalje, og vi gleder oss til å vise resultatet til tv-seere i begge land, sier TV 2s programredaktør Jarle Nakken i en pressemelding.

Det er foreløpig ikke kjent når «Landskampen», som også skal sendes på TV4 i Sverige, blir å se på TV 2. Programleder for TV 2-satsingen er Øyvind Mund.

Les også: Sto bak «Sirkus Northug» - nå skal han lage ny storsatsing med skikongen på TV 2