«Wisting» fikk 127.000 seere i snitt på TV3, og 19,4 prosent andel i det kommersielle universet. Det gjorde TV3 til største kommersielle kanal mellom 22.30 og 23.30.

I tillegg melder Nent Group om en «pangstart» på strømmetjenesten Viaplay, der «Wisting» både er den mest sette dramapremieren i Norge og slår alle andre Viaplay Originals-premierer på nordisk nivå.

Akkurat hvor mange Viaplay-seere det er snakk om, vil ikke selskapet gå ut med.

- Dette er en suveren totalstart for «Wisting» på våre plattformer. Påsken er jo krimhøytiden for mange, og for de TV3-seerne som tar en tidlig ferie byr muligheten til å hekte seg på første episode igjen på søndag kl. 21.00, og det kommer en ny episode både på TV3 og Viaplay på skjærtorsdag, sier kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nent Group.

«Wisting» er basert på Jørn Lier Horsts krimromaner og har hatt et budsjett på 110 millioner kroner. Den er med det den største norske dramasatsingen noensinne, uansett tv-kanal. Fjorårets dramastreik skal ha blåst opp budsjettet ytterligere.

Les mer: «Wisting» rammes av tv-streiken

Anmelderne er uenige om hvor vellykket Nent Groups storsatsing har blitt.

Tom Stalsberg i Dagbladet er positiv, og gir de firste første episodene terningkast fem.

- «Wisting» er ikke er versting i det hele tatt der manus ikke er skrevet i caps lock, men er en fin hybrid av nordisk noir mikset sammen med den ofte noe langsomme fortellerteknikken fra de beste kriminalfortellingene, skapt av blant annet britiske BBC. Legger vi inn en silkelett touch av «Fargo», alt lagt til småbyen Larvik og jordene og brønnene rundt, blir dette nesten helstøpt, og vel verdt å bruke ti kvelder a 44 minutter på, skriver han.

VGs Ingvill Dybfest Dahl roser Sven Nordins prestasjon i tittelrollen, men mener andre elementer svikter, og gir terningkast tre

- Det som ikke fungerer så godt, er melodramaet som sprøytes inn i at Wisting jobber så mye at han ikke alltid rekker hjem til avtaler med barna. La oss legge til at «barna» begge er voksne og har flyttet hjemmefra.