Navn: Ingeborg Heldal

Alder: 45 år

Stilling/firma: Ansvarlig redaktør i KK

Aktuell: KK ble vekstvinner da magasin- og ukebladene offentliggjorde opplagstallene for 2018 tidligere i år.

- Til høsten er det 20 år siden du møtte Bill Clinton på Slottsplassen og ble rikskjendis, hva ville du sagt til han om dersom du hadde møtt han i dag?

- Hjelp, er det så lenge siden! Det er nesten litt vanskelig å forholde seg til! Jeg tror jeg hadde sagt det samme som sist: «Welcome to Norway, Mr. President!». Også hadde jeg slengt på på slutten: «I think you should consider apologizing til Miss Lewinsky».

- Bypåske eller fjellpåske?

- Vanligvis sverger jeg til fjellpåske, selv om jeg ikke er noe racer hverken i skisporet eller bakken. Men jeg liker solvegg, appelsiner, bålrøyk og aking, samt lange kvelder med mat, vin og fyr i peisen. Men i år skal jeg prøve noe helt annet, og tar med familien på påskeferie til Miami. Det blir fortsatt solvegg, men vi ertsatter skispor med bading, og fyr i peisen med lange, varme kvelder ved bassengkanten under palmene. Det skal bli veldig deilig!

- Hva spiser og drikker du helst i påsken?

- Kvikklunsj og appelsiner i bøtter og spann og masse Solo! Og selvsagt påskelam! Er ganske tradisjonell der!

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på?

- Jeg tar med meg Katrine Engbergs Glassvinge i kofferten. Krim hører med i påska. Og de som ikke har sett Game of Thrones (tro det eller ei, det er en del) bør komme i gang snarest! Jeg kan nesten ikke vente på avslutningen! Jeg likte også veldig godt Killing Eve. Også bør selvsagt alle høre på KK-podden!

- NSB skifter navn til Vy. Har du et bedre forslag?

- Nei. Jeg var også en av de få som overhodet ikke hisset meg opp over navnebyttet. Jeg kjører alltid tog hvis jeg kan, og det jeg hisser meg mer opp over, er tanken på at de kanskje fjerner muligheten for å kjøpe seg komfortplass. Hvis jeg ikke er garantert sitteplass kommer jeg til å slå opp med Vy på flekken!

- Hva mener du burde blitt konsekvensen av VGs dekning av Giske-videoen? 

- Oi, det spørsmålet er alt for omfattende til at jeg kan svare på et par setninger. Jeg vet heller ikke nok, og har ikke lest hele VGs konklusjon. Men det jeg tar med meg for egen del, er at jeg alltid, alltid, alltid skal ta intervjuer på bånd, slik at det ikke kan oppstå slike store uenigheter i etterkant om hva som egentlig ble sagt!

- Er NRK-finansiering over statsbudsjettet en god løsning? 

- Jeg betaler lisensen min med aller største glede, enten den kommer som separat avgift eller går over statsbudsjettet, så jeg har ingen sterke meninger om det.

- Hadde du streiket for klimaet dersom du gikk på ungdomsskolen eller videregående?

- Klart jeg hadde streiket! Jeg var en ganske engasjert ungdom, og ville aldri latt muligheten til å bruke stemmen på den måten gå fra meg! Dessuten ville jeg nok også syntes det var veldig spennende og reise fra Brøttum til Oslo og samles sammen med tusenvis av andre ungdommer foran Stortinget!

- Nå som Lambda nærmer seg ferdig, er du imponert eller skuffet over resultatet?

- Slående vakkert er det jo åpenbart ikke, men jeg skal gi den en sjanse. Kanskje jeg venner meg til det.

- Hva er det første du sjekker på mobilen når du står opp og hva er det siste du sjekker før du legger deg?

- KK.no så klart. Og nyheter. Det er både det første og siste. Også her jeg en slags værbesettelse, så jeg sjekker Yr.no alt for mange ganger i løpet av en dag.