Rekorden falt under finalen i NRKs underholdningsprogram «Stjernekamp». På det meste gikk ifølge Telenor 2661 SMS-er gjennom mobilnettet hvert sekund. Dette er ny rekord, og overgår tidligere rekorder nyttårsaften. Også annen tv-underholdning tviholder på SMS når noen skal stemmes inn eller ut.

Den klassiske meldingstjenesten vokser innen flere bransjer, opplyser Telenor i en pressemelding. Bruken faller riktignok blant privatkundene i takt med framveksten av alternative meldingstjenester på sosiale medier. Men næringslivet og offentlig sektor bruker SMS som aldri før, kan Telenor fortelle.

Totalt er det sendt nærmere 4,2 milliarder meldinger så langt i år, mot knappe 4,1 milliarder tilsvarende periode i fjor. Maskingenerert trafikk står for om lag 53 prosent av trafikken.

Det ble likevel ikke satt noen seerrekord under finalen. 829.000 seere ble med Ella Marie Isaksen over målstreken i «Stjernekamp» på NRK1 lørdag. Det er 188.000 færre seere enn på fjorårets finale og det laveste seertallet for en «Stjernekamp»-finale siden starten i 2012.

Les mer: NRK mistet nesten 200.000 seere på Stjernekamp-finalen