De har begge tatt turen fra skyhøye seertall i Gullrekka på NRK1 til langt lavere seertall på TV 2 og TVNorge. Denne høsten har Fredrik Skavlan og Jon Almaas også en annen ting til felles; de har trukket nesten like mange seere på sine respektive programmer.

«Praktisk info med Jon Almaas» avsluttet høstens sesong med et Total Screen Rating-snitt på 344.000 seere på TVNorge i går. «Skavlan» har så langt et snitt på 354.000 seere på TV 2. 

Begge tallene inkluderer alt av opptak, repriser og nett-tv. 

- Vi er godt fornøyde med jobben dette programmet gjør. «Praktisk info» har leverer jevnt og godt for TVNorge også i høst, og holder seg på nivået det lå i vår. Så dette blir det mer av på kanalen fremover, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør for Discovery Networks.

Han avslører dermed at det blir en fjerde sesong av «Praktisk info» på TVNorge.

Ikke strømmekonger
Tv-sjef
Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom forteller at NRKs tidligere freagskonger har flere likhetstrekk. Ingen av dem kan nemlig sies å ha erobret strømmemarkedet ennå.

- For begge disse gutta er det god gammeldags tv som gjør jobben, sier hun til Kampanje.

Det er spesielt flere repriser gjennom uken som løfter snittet til «Praktisk info med Jon Almaas».

- Almaas har bygget seg opp over litt tid. Det ble mye rabalder da han startet med 200.000 seere, minner Massaiu om.

Les også: Endelig peker pilene oppover for Skavlan

Tøff konkurranse for Skavlan
Mens «Praktisk info med Jon Almaas» vises på torsdager, er det fortsatt fredag kveld som gjelder for «Skavlan». Der møter «Skavlan» tøff konkurranse fra «Lindmo» på NRK1. 

- Det som drar «Skavlan» opp er første episode (440.000 seere, red. anm), og så tok seertallet seg litt opp forrige uke (316.000 seere da programmet ble sendt lørdag 17. november, red. anm), sier Massaiu.

TV 2 opplyser om at de ikke har noen ytterligere kommentarer til «Skavlan»-tallene på nåværende tidspunkt og at det er for tidlig å evaluere sesongen.