- I dag er en milepæl i norsk mediehistorie, sa kulturminister Trine Skei Grande fra Media City Bergen i dag da hun signerte avtalen med TV 2 som gjør at de fortsatt kan kalle seg en kommersiell allmennkringkaster.

Avtalen, som skal gå over de neste fem årene, skal sikre TV 2 som en sterk og tydelig konkurrent for NRK. Det betyr at TV 2 må forplikte seg til blant annet å sende nyheter fra hovedkontoret i Bergen.

- Vi har forpliktet oss til å sende nyheter her fra hjertet vårt i Bergen. Denne avtalen gjør det derfor naturlig for oss å fortsette satsingen på TV 2 Nyhetskanalen. Dette er ikke et krav, men en positiv bieffekt. Og selv om heller ikke dette er et krav, kommer vi også til å opprettholde lokalkontorer for å speile hele Norge, sier TV 2-sjef Olav Sandnes til Kampanje.

Se videointervju med TV 2-sjefen her:

- Vil overgå kravene
Videre erklærer Sandnes at han nå vil hente inn ti nye journalister til Bergen innenfor «allmennkringkaster-områdene».

- Vi vil ikke bare møte kravene, men helst overgå dem, og sikre at vi speiler Norge fra et annet sted enn Oslo-gryta. Derfor skal vi fortsette å løfte fram stemmer fra andre steder enn Oslo, sier Sandnes til Kampanje.

- Men var det et krav at dere skulle rekruttere flere journalister til Bergen?

- Det er ikke sånn vi ser på det, dette er ut fra våre redaksjonelle behov. Vi har et behov og et ønske om å styrke journalistikken, og derfor gjør vi det.

Må ansette for nå målene i avtalen
Kulturminister Trine Skei Grande sier til Kampanje at oppbemanningen er en konkret konsekvens av avtalen.

- Det er det de må gjøre for å nå de målsettingene som ligger i avtalen, både det at de skal ha hjertet sitt i Bergen og ha tyngden i journalistikken sin her. Så det er et konkret følge av den avtalen som er inngått, sier Trine Skei Grande.

Les også: Nyhetsredaktør om TV 2-ansettelser: - En kjempeoppbemanning i vår tid