Distriktsdirektør i NRK, Grethe Gynnild-Johnsen gir seg etter ti år i direktørstolen. Det skriver nrk.no.

- For min del er opp mot 150 reisedøgn i året i ti år nok. Jeg har behov for å prioritere annerledes, sier sier Gynnild-Johnsen til NRK.

- Ledere skal ikke sitte for lenge i samme funksjoner, uansett hvor endringsvillig en er. Jeg har organisert og omorganisert, bygd stein på stein og samlet NRK-riket utenfor Marienlyst til en sterk og bærekraftig divisjon med stort regionalt og nasjonalt ansvar på alle plattformer. Det har vært ti fantastiske år i den mest spennende jobben i NRK. Men nå er det på tide å slippe andre til, fortsetter hun.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen forteller at de vil utlyse stillingen som direktør for Distriktsdivisjonen lyses ut både internt og eksternt i løpet av kort tid.

- Grethe har ledet distriktdivisjonen med full innsats 24/7 i ti år. Og det vet jeg at hun kommer til å fortsette med inntil en ny direktør er på plass. Grethe har gjennomført store, viktige og krevende endringer i løpet av disse årene. Jeg har forståelse for at hun mener ti år er nok, i det som kanskje er den mest utfordrende stillingene i hele NRK. Jeg er imponert over Grethes innsats, sier Eriksen.