Det var flere saker å glede seg over for norgessjefen i det nye mediekonsernet Nordic Entertainment Group, Morten Aass, i forkant av den store høstlanseringen.

For denne høsten går Aass og Nent-gruppen, det svenskeide mediekonsernet med kanaler som TV3, Viasat4, strømmetjenestene Viafree og Viaplay og betal-tv-plattformen Viasat, inn i med både ny merkevare og nye programsatsinger.

- Vi er i ferd med å starte et nytt selskap også lanserer vi en god del nye ting som seere og lyttere kan glede seg til, sier Aass til Kampanje.

En av årets så langt mest omtalte TV3-satsinger er realityserien «Love Island» med programleder, Tone Damli.

- «Love Island» er innenfor en realitysjanger hvor vi er veldig sterke og vi er veldig glad for å ha fått det konseptet om bord. Nå må vi bare ha tålmodighet å la det bygge. Det utvilsomt et format som er veldig rett i tiden, sier Aass.

- Helt mareritt
Serien åpnet sterkt forrige søndag med nesten 130.000 seere på den direktesendte tv-premieren, men siden har tallene falt med mer enn halvparten og tekniske problemer har preget realityserien den første uken.

Les også: «Love Island» sliter med seertekket på TV3

- Det har vært utfordringer på linær-tv de første dagene, er du skuffet?

- Premieren begynte veldig bra, så var vi veldig uheldige og hadde tekniske problemer på dag to og det er jo bare helt mareritt å sitte og se at ting ikke fungerer ordentlig. Men det har kommet seg tilbake og fungerer nå også ekstremt godt strømmemessig. Det er det mest sette på Viaplay i Norden akkurat nå. Jeg fortsatt optimist, sier Aass.

Discovery har mer draget
Samtidig møter TV3 større konkurranse på sjekkingen denne høsten med Discoverys rølpe-tv «Ex on the Beach». Så langt er det Discoverys mer vågale konsept som har stukket av med overskriftene.

- Blir dere slått på egen hjemmebane her?

- Nei jeg tror ikke det. Det er ganske stor forskjell på «Ex on the Beach» og «Love Island». Jeg ville helt klart mye heller hatt «Love Island» enn «Ex on the Beach» så håper jeg at det er det programmet som in the end of the day vil gå ut som vinneren, men de har tatt det norske markedet med storm og det er tydeligvis fortsatt mulig å gi folk bakoversveis, sier han.

Klar for nye sydenturer
Det vil si helt nye er ikke alle programsatsingene denne våren – for til høsten blir det også mulig å følge nordmenn på sydentur igjen når TV3 starter opp igjen dokusåpa «Charterfeber». Serien gikk på TV3 i mange år fra 2006, men ble tatt av lufta i 2013, og da den forrige tv-sjefen Morten Micalsen fortalte om planene til de MTG-eide kanalene, mente Micalsen at TV3 hadde kommet seg «hjem fra Syden og fått seg jobb».

Les også: Ny jubelmåned for MTG: - Har kommet oss hjem fra Syden

Men denne høsten setter tv-gruppen seg på charterflyet både en og to ganger med «Charterfeber» og «Love Island», som spilles inn på Gran Canaria.

- I høst blir det mye Syden på TV3, hva har skjedd?

- He he.. jeg tror ikke det blir så store forandringer, men det er viktig å erkjenne hvor vi kommer fra, hva vi er troverdige avsendere av og hva seerne forventer å finne hos oss og det er rendyrket og ganske lett underholdning, bra dramasatsinger og mye god sport, sier Aass.

Hvis han skal snakke om en endring så må det ifølge Aass være og ha tatt mer tilbake til «det tradisjonelle TV3-konseptet».

- Jeg tror det er en sikrere rute, sier han.

- Hvis du skulle blitt med i en av realityseriene på TV3 denne høsten, hvilken ville det vært?  

- Jeg er singel, så kanskje «Love Island», smiler Morten Aass.

Se videointervju med norgessjefen i TV3-eier, Nent Groupm her.