Facebook lanserer strømmetjenesten Watch i Norge og resten av verden torsdag morgen norsk tid, bekrefter selskapet overfor NRK.

- Watch er bygget på et prinsipp om at video ikke skal være en passiv opplevelse, men en plattform der publikum kan samhandle interaktivt med innholdet og skaperne bak det, sier Facebooks visepresident for video Fidji Simo til NRK.

Tjenesten har allerede vært tilgjengelig i USA i et snaut år, med den amerikanske versjonen av «Skam» som et av de største trekkplasterene.

Les også: Facebook kjøper amerikanske «Skam»: - En veldig spesiell avtale

Se hva Facebook-sjefen i Norge skriver om lanseringen her.

 - Konkurransen blir større
Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom sier til NRK at norske tv-kanaler som TV 2 og TVNorge, så vel som internasjonale videogiganter som Netflix og Youtube, vil merke Facebooks inntreden i et stadig mer fragmentert tv- og strømmemarked.

- Konkurransen blir større både for Netflix og norske tv-kanaler, og de som produserer best innhold vinner. Dette vil tiden vise. Men at noen aktører vil syns Facebooks inntreden er brysom, tviler jeg ikke på, sier Massaiu.

Hun tror Facebook kan vinne kampen om de unge tv-seerne.

- Facebook har så mye krefter og økonomiske muskler at de godt kan vinne tiden til de yngste brukerne, som er den mest ettertraktede målgruppen for alle, sier Massaiu.